Alla inlägg under april 2011

Av madibasshiraz - 11 april 2011 11:17


Fantastiska helg! Den började iofs sådär, fick ställa in träningen med Linda =( Det var ju värsta stormen, kändes inte alls OK att plocka in BäbisBus i ridhuset för träning under de förutsättningarna… Så lite besviken på vädret och den inställda träningen körde jag lite halv munter hem till Arkelstorp för fredagsmys! Men humöret ändrades snabbt när jag väl kom hem! Kvällen blev hur mysigt som helst, mammsen hade ordnat med bakpotatis och en massa gott =) Har världens bästa lilla mammsing! Efter maten kröp vi upp i soffan o hade det allmänt gott! Somnade med ett leende på läpparna även denna kväll

På lördag blev det värsta familjeföretaget hemma i Arkelstorp! Lillebror bytte däck till mig o storasyster, jag tvättade och vårstädade min finfina V70 under tiden som systerdöttrarna underhöll mormor bäst de kunde =) En perfekt familjedag!

   Avslutade dagen med att rida min älskade lilla bäbishäst ensam ute på vallen! Modig tös som hon är var det inga större problem när hon fått fundera en stund på läget! Men hon blev allt bra chockad när hon insåg att hon va alldeles ensammen utan hästkompisar... Men ut på vallen tog vi oss, och ganska snart kunde vi jogga riktigt fint så jag pasade på att träna lite avsaktningar och igångsättningar, red även en runda på dressyrbanan (premiär !) sen mötte Nova och Brunhild upp oss för en härlig skritttur i Uddarp!!!


    

Bästa Rosa Prinsessan


   Igår tog jag o ”lillasyster” våra hästar på en ordentlig uteritt i det minst sagt fantastiska vädret!  Shira uppförde sig riktigt fint hela rundan och jobbad epå kanon bra, även om hon sen andades sådär märkligt även efter detta passet =S Märkligt beteende det där, hoppas det har med pälssättningen att göra…

   Hur som helst sen var det stallmöte och därefter väntade bästismidda med Elin! Kina takeaway och jordgubbar och marshmellowsfluff till Ponny Akuten och sen chippa o dipp till Adventureland… Vilken höjdar kväll lixom!!! Vilken lyckost jag är som har så underbara vänner i min närhet, både i stallet och "utanför"!


Nu väntar en vecka full av nya utmaningar både på jobbet och hemmaplan! I veckan ska det mesta krutet läggas på att ladda upp inför söndagens äventyr (polishästträning !). Men i tankarna längtar jag längre fram i tiden än så… Först och främst vill jag ha påsk! Baotalångledigt från jobbet med en massa mys och äventyr inplanerat så, ge mig påsklov och ge mig det NUUU! Jha Bitte!


Pussepaus, polishästträning Nov -10

  

Av madibasshiraz - 7 april 2011 14:53

Planen för denna blåsiga men najsiga torsdag: städa o tvätta, fixa det lite extra fint hemma i lägenheten o sen MYSA MYSA MYSA i soffan med bästa Mr Fjomp =)

Kanske pyssla färdig boxgardin nr 2 också, om rätta pysselkänslan infinner sig dvs!  

Onsdagsmyset kom lixom lite av sig igår, så jag tar igen det idag ist!


 

Bus Fjomp

  

   Shira har haft hos Fru Hovis på besök idag! Hon tyckte Shira kändes finare och lättare denna gången än förra, så det är ju positivt! Alltid kul att höra och få bekräftat att man gör(eller försöker göra) ett bra jobb med BäbisBus!  

Så nu är Fröken Shira essad inför fredagens träning med Linda! Ska bli jätte kul att räna igen, är toktaggar! Hade en övning i slutet på förra träningen som jag bara inte alls fattar nu när jag ska träna själv på den =S Handlade om att lösgöra hennes bogar och få henne att ”släppa” dem. Låter kanske enkelt, men i min värld är det rena grekiskan att få det att fungera! 

   Jag fattar det i teorin och vad det går ut på, men att sen få det att funka, oh herregud, det är ju en helt annan femma =) Koordination är ju inte min starka sida! Tur att Linda har (eller verkar ha) bra tålamod! Får väl se om hon helt ger upp totalt på oss imorgon, eller hon får Franssons bog-pollett att trilla ner!

   Hoppas iaf att Shira är mer peppad imorgon än vad hon va igår. För igår var det verkligen ingen Fröken Sunshine som blev motionerad… Hon hade iofs fått ett rejält jäkla bett uppe vid korset, så jag håller alla tummar jag har att det var det som orsakade hennes taskiga attityd mot att jobba en liten stund. Innan Fröken tjurade ihop hann vi med att jogga en stund och testa så att galopp”knappen” fungerade! Det gjorde den väl sisådär, men nu var det längesen vi va o trimmade i ridhuset också! Har mest vatt ute o lekt i skogen med henne de senaste veckan eftersom hon växer så det knakar nu igen!

   1,69cm ligger hon på nu, sen har hon ju grovnat på sig ganska ordetligt oxå! När hon landat över 1,70 kan hon sluta med växeriet, för då är Matte nöjd! Inte för hon behöver växa mkt mer egentligen, vi passar varandra perfa som det är nu. Men mest för att jag ska kunna lugna min lilla fixidé att hon är för liten för mig, så 1,70 sen är jag som sagt nöjd!  Hon va ju bara 1,64 när hon kom hem i somras, och jag tyckte att hon va på tok för liten för LångbensCacca då, men jag får nog ta och tänka om nu! Hon har växt och musklat på sig bra, så nu är vi värsta match made in heaven ekipaget… åtminstone i min rosa lilla muffins värld!



              Augusti -10              

           

   Denna helgen åker eLiOt  till sin extra familj för att bli så där ordentligt ompysslad, bortskämd och myst med! Han verkligen älskar sin extra familj! Så detta får blir en riktig ”Shiriz [hjärta] Cacca”-helg! Först träning på fredagskväll, sen hem till lilla mammsen för fredagsmys och sleep-over! Byta däck och vårstäda bilen och ta en långpromenad i Bokenäs på lördag för att sedan bege mig hemåt o ta hand om Princes och Itzak… Söndag blir det lååång uteritt, stallmöte och bästismidda med Elin o Johanna! Ett perfekt sätt att spendera en helg på!


_______________________________

"Night after night I hear my self say:

why can't this feeling just fade away...

But there's no one like You"

 

Av madibasshiraz - 5 april 2011 21:53


Pysselkväll


Eftersom den planerade uteritten regnade bort =( blev det pysselkväll ist!

Ganska mysigt det oxå iofs, men imorgon SKA det ridas! Blir inte alls samma fantastiska standard på dagarna om jag inte får spendera en stund på min finaste tös rygg!

   Har sytt, knepat & knåpat o frilansat på ett täckesskydd till Prinsessans boxvägg! Täckena blir lätt smutsiga, dammiga o fulla med betforslask där de hänger utan för boxen! Hittade inga som va så rosa o fint som jag ville ha så det var bara fram med symaskinen och ordna ett själv! 

   Svart bävenylon, rosa (!) kantband och bege passporal och så skulle det självklart synas att det var Shirizens oxå =P  

   Fix, flax färdigt nu sk ajag bara ner o källaren o hämta fram en gammal gardinstång ocå som den ska hängas upp i!



   



Imorgon är det äntligen onsdagsmys! Först en ridtur på bästa flickan och sedan hem o fixa mys i lägenheten för att sen tokcrascha i soffan med en stor påse godis till Grey's! Life is förbaskat good!



  

...

Av madibasshiraz - 4 april 2011 17:06


Nu är det bokat o klart, idag tog jag mod till mig och gjorde det jag tänkt göra sååå länge nu =)

   Det börjar snart närmar sig årsdagen för att min älskade Everth togs ifrån mig, och det går fortfarande inte långt mellan tårarna och saknaden... så idag har jag varit o bokat tid hos tatuteraren för att bocka av ytterligare en sak på min "to do- list"! Nämligen min o Everths föralltid-tatto =)

   Det är lätt att glömma när det känns så där tufft (som det gör emellanåt), men jag har lovat mig själv att aldrig aldrig mer sluta tro på att det blir bra tillslut, hur hopplöst det än verkar! Det finns alltid en väg ut, det finns alltid en väg upp, det gäller bara att kämpa för det man vill och aldrig ge upp sin dröm! Keeping faith, helt enkelt =P


"Always and forever... and ever and ever!"



 ~Lovade dig att det skulle vara vi, always and forever...

o även om du inte längre finns här hos mig,

är du alltid och förevigt i mitt hjärta ~  

Av madibasshiraz - 3 april 2011 23:08


April =) Det är verkligen vår på G och helgen har bjudit på massa +grader och härliga skogspromenader med bästa Bäbisbus!


   I fredags fick Tösen min vila, men i Lördags begav vi oss ut på en tidig morgonpromenad med lillasyster Melle & Noppan och Linda & Shiraz absoluta bästis Nova! Det blev en härlig tur! Linda & Nova galopperade för första gången! Det gav en härlig känlsa i kroppen bara av att se hur lyckliga de var båda två efter galopp debuten! Nova var tokstolt över sin bedrift och Linda hade ett riktigt skönt o stolt leende på sina läppar! Härliga härliga känsla, det är en fantastiskt härlig känsla!

   Det är nog det bästa med att ha en bäbishäst, tänk alla dessa "första" gånger som ligger framför oss, alla nya magiska ögonblick som bara väntar på att få upplevas och alla gjädjerus o lyckokickar som ska delas oss emellan! Underbara bäbistid!!!

  Som idag t.ex jag och Bäbis har hoppat för första gången! Det låg en fallen gran mitt över vägen, så det var inte så mkt att ge på än att hålla traven, takten och en stadig hand! Å tjollahopp så hade jag och LillTösen skuttat över vårt första lilla minihinder =) Lyckan va totalt och vi blidde några cm högre/längre av stolthet!

   För övrigt stod det klätterträning på schemat för idag! Det behövs kan jag säga, mkt nyttigt för bäbisryggarna och rumporna =) Vi, hela gänget med 4 bäbisar + tant Noppan, begav oss ordentligt OffRoad med Shira o mig i täten! Följde lite "viltstigar" men det mesta tog vi just by heart... upp och ner, höger o vänster, hit och dit så tillslut var stackars Zorro helt yr i bollen! Men som sagt, det är mkt nyttigt i bäbisträningen! 


   Bara 2 veckor kvar till Polishäst träningen nu! Inte klokt vad jag längtar! Ska bli så spännade att se hur Shira utvecklats och hur hon tar utmaningarna denna gången! Idag var hon nämligen allt annat än sitt vanliga coola jag... hon småbråkade, tjurade och kickade stackars Noppan framme på bogen så det sjöng om det =S Inte bra inte bra, så det vi lärt oss idag är att Mattes sinnesro, tankar och humör speglas duktigt i min lilla Prinsessa... Men det är bra iofs! För det betyder att jag verkligen verkligen måste "skärpa" mig och tänka mig för så fort jag kommer upp till henne och lämna allt ev. trubbel hemma i lägenheten! För att hänga läpp passar sig verkligen inte när man har världens finaste Prinsesshäst och de världens absoluta bästa stallflickor runt sig

 Nu vill eLioT ut på sin kvällspromenad och jag längtar ner i sängen! Imorgon väntar bokslut o nya äventyr på jobbet, putskväll i stallet med bästa stallflickorna och sen får vi väl försöka klämma in lite soffmys oxå! Life is good =)


"Låt hela världen få veta att det är här du trivs bäst!"

 

Skapa flashcards