Alla inlägg under augusti 2011

Av madibasshiraz - 10 augusti 2011 17:57


Det har rullar verkligen på här nu! And I love it, I love it, I LOVE IT =)


   Har varit en ganska snurrig period de senaste dagarna/veckan i min lilla skalle! Mkt possitivt iofs, men oxå en och annan ”dålig” tanke som snurrat runt runt… Men i lördags hade jag ju som sagt en liten ta dig samman-dag och efter det känns det betydligt bättre!

  

Det som snurrar mest i lilla skallen är allt som har med flytten att göra! Ska iofs bli skönt o lämna stan och diverse tillbehör bakom sig! Men så är det ju en himskans massa (skojjiga iofs) saker som ska hittas på innan dess bara! Bl.a ska följande hinnas med: målning av lite möbler (skrivbord och tvbänk), målning av kök i huset, målning i lägenheten, förråd som ska städas/sorteras m.m m.m och sen ska det ju börjas packas! Så jäkla skoj!

Är fast besluten om att denna flytt ska vara precis lika välplanerad och smidig som flytten till denna underbara lägenhet var =) Flyttade ut/in på en fredags eftermidda efter jobbet! Det är flyt det!!

   Har dessutom redan sålt av de möbler/tillbehör som inte ska få följa med till huset! Skönt att ha det avklarat! Lite tomt blir det nog här upp när alla de sakerna är borta, men ja… hellre det än att behöva asa med mig alla de möblerna till huset bara för att sedan sälja dem därifrån! L a in annons igår kväll vid 10 på mina möbler och idag innan frukosten på jobbet var allt sålt! Smidigt och sjukt NAJS =)


   Sen har Fröken Shira fått en ny hoppsadel! Köpte en fin sadel av en gammal stallkompis, Tack Janina! Provred den igår och den låg bra! Inte som en smäck kanske, men bra nog för att fungera som hoppsadel de få gånger vi hoppar + att den kommer att fungera kanonski till Hubertusjakten! Skulle jag sen känna att jag vill hoppa mer så får jag väl investera i en lite bättre/dyrare sadel då. Nu känner jag inte alls för att lägga massa 1000-lappar på en sadel som används max 1 gång varannan månad!


   O sen, eftersom Shira nu fick en paket, har jag köpt en paket till mig själv också! Har äntligen köpt mig en ny ordentlig säkerhetsväst! Har haft en gammal (men väl fungerade) väst länge nu, men den är ganska klumpig och dessutom ett åbäka att ta på eftersom dragkedjan är pajj!  Det är ganska svårt att hitta en som passar långa/lilla mig, men nu så har jag hittat en bra modell, och strl XL-long i barn sitter som en smäck! 27-år och shoppar fortfarande på barnavdelningen, sjukt smutt som Karin skulle sagt!!!

Så, jag tog mig i kragen och åkte ut till Stable Store och investerade några 1000-pengar i en ny väst! Mkt bra investerade pengar om du frågar mig och en super bra investering om du frågar min Kära lilla Mor

    Är ganska noga med det där, att det båda ska vara väst och hjälm på mig när jag rider ut/hoppar med Shira! Tycker det är minst sagt obotligt puckat och korkat att rida utan hjälm… och nu när det finns så smidiga och lätta västar tycker jag inte det finns någon större anledning till att inte ha det också! Skulle nog aldrig förlåta mig själv om det (Gud förbjude) hände någon allvarlig ridolycka och hjälmen och västen låg på hyllan i sadelkammaren i stället för att rädda livet på mig!!! 


  



Av madibasshiraz - 7 augusti 2011 21:21


Tänk vilken helg det blev, trots allt lixom...

   Fredagsmys med Familjen Hörnqvist, en halvbra natt o morgon, men en dunder bra lördagseftermiddag och kväll! Rundar sedan av helgen med en härlig söndageftermidda med Mammsen, Pappsen, Klas o lilla Majken i Arlekstorp och avslutar dagen med ett hopp-pass med finsate Prinsessan! LOVE!

   Det gäller att fokusra på det som gör en glad/lyckligast och tänka om när det gäller allt annat skit o mög!

   Tog tag i helgen, tänkte om och tänk så kalasbra det blev =) Å ingen blir väl förvånad om jag säger att det var min Älskade Hästapålle som fick mig på solskenshumör och fick mig att blicka uppåt o framåt igen!


Fick en helt underbar uteritt med henne i lördags! Det är verkligen livet det, många timmar ute i skogen med Kärleken som enda sällskap! <3

   Hoppningen i dag med Shira var kalaskul! Hon var taggad som få och skuttade glatt över de hinder som jag styrde henne mot! T.o.m de hinderna som hon inte alls ville hoppa för instruktören tidigt i våras hoppade hon som ett skit idag! Toppade öron och ett bra flyt genom det hela! Vi hoppade bara lite lagom med skutt innan vi avslutade för dagen, hon har ju faktiskt precis haft sin lååååånga sommarvila, vill för allt i världen inte "ta" henne för fort nu så här i början!

   Bokade dessutom Hubertusjakten med några av hästflickorna idag! Så höstens träningsschema får läggas om lite så min Flicka är i sin bästaste form inför detta äventyr!!!


   Nu är jag tröttare än en slagen hjälte, så det blir Natti Natt från Karlavägen!



 

I'm head over heels goddess of mine 
Your curls touching my face and now I can fly 
You brought my life back 
the glory you found 
I'm in deep debt, without you I wouldn't survive 

Av madibasshiraz - 7 augusti 2011 12:13


Du får tycka om mig som jag är!

Du får ta mig som jag är!

Så jag kan säga dig att det är ingen idé,

för jag har provat men det var fel

ja att vara någon jag inte är...

Så vill du ha mig,

så får du ta mig som jag är!

Åh, du kan inte göra om mig.

Vill du ha mig, så som jag är?

så kan du få mig och allt jag har att ge!

Åh jag vet att jag duger, ja precis som jag är.

Och du ska inte få förstöra det.

Så vill du ha mig, får du ta mig som jag är!

Åh du kan inte göra om mig...

Du får tycka om mig som jag är!

                                                        Caroline af Ugglas - Tycka om mig

Av madibasshiraz - 5 augusti 2011 21:51


"there can never be another for me..."


 

Av madibasshiraz - 3 augusti 2011 22:19


Nja, nu blidde ju inte dan alls som jag planerat... Fick jobba puckolänge idag oxå, trots jag var uppe långt innan ottan och räknade mina siffror och trots att jag planerat att gå hem i normal tid =S

Men imorgon, imorgon ska det f-n vara sista dan jag boksluts-jobbar! Ridträff med bästa lillasyster imorgon och det SKA det bara hinnas med! Det tummar jag inte en uns på! Ja nej, det får bli hur fanken det vill för 17,30 imorgon checkar jag ut oavsett hur det ser ut på Frökens kontor!


  

Shira & Noppan går o snicksnackar lite under PW!

Torsdagskvällen ska spenderas precis så där


   Men men inget ont som inte har ngt gott med sig för iom att Shiras dusch uteblev (ja, hela stallbesöket uteblev faktiskt) så var jag hemma och kunde visa lägenheten för ett jätte trevligt par! Snabba puckar må jag säga, fick bekräftelsen på uppsägningen i middags och ikväll har jag första visningen! Inte illa pinkat =P 

   Hoppas de vill ha den och att de kan flytta in relativt omg! Vill till huset NUUUU!


Tog min eLiOt för en långpromenad efter jobbet, fixade lite käk och sen blev det en visning av lya o ja nu är ju kvällen snart slut... eller nja, kvällen är egentligen ung men JAG är slut! Lite mys med eLiOt i soffan, sen ska jag bege mig till drömmarnas land!

   För även om jag har det galet bra in real life, så är det en detalj som är betydligt bättre i drömmarnas värld!


  

I drömmarna går du fortfarande vid min sida!I drömmen kan jag känna dig sådär nära igen...


Av madibasshiraz - 2 augusti 2011 22:21


Jobba, sova, äta o mys med älsklingarna mina!!! Tja, det är väl min vecka so far i korta drag iaf! Att komma tillbaka till jobbet, rakt in i ett bokslut och en massa "trassel" och krångligheter är kanske inte det absolut mest optimala kanske, men o andra sidan så ja... Jobbet är ju ganska skoj i sig, så det är inte hela världen egentligen =) Räknar iaf med att vara klar med det mesta imorgon em så jag kan komma hem i lite mer vettig tid än igår och idag, blir inte mkt till kväll kvar när man checkar ut vid halv åtta - åtta snåret...


   Rymde iaf upp fortare än kvickt till Shira idag, kastade på henne hennes urustning och tjoff sa det bara sen va vi på väg ut i skogen! GUDOMLIGT, minst sagt GUDOMLIGT!, och precis vad Fröken Caroline behövde efter långa jubbedagar!

Vi skrittade iväg mot baslinjen, skittade på ordentligt och vips sådär out of the blue fick älskade Flickan värsta rycket (i Shira termer då, för en vanlig häst kallas det nog bara en reaktion =P ) Hon/vi flög upp i lyften, snurrade runder och hon flåsade som värsta stirr-ponnyn/ånghästen... hur som helst, efter en kort hade hon lugnat sig och jag kunde då lokalisera "faran"... En tom bag-in-box påse, mitt i skogen!!! Ja, jag antog att någon har haft en mysig picknick och tyckte det va lite myspys men Shira uppskattade INTE nedskräpningen! Älskade underbara lilla Shira!, hon kan gå igenom eld, ridas med tomtebloss flygandes mellan öronen, gå under flygade presseningar och gå på "svävande" presseningar, men att gå förbi en tom bag-in-box som ligger på marken... JA där tänker hon minsann dra gränsen och sätta ner tassen... Någon måtta på galenskaperna får det väl vara =)

   Hur som helst, hon samlade sig precis lika snabbt som hon fått sitt lilla ryck och vi fortsatte vår lilla promenad! Efter 20min vände vi tillbaka mot stallet, fast vi vek av från vägen och begav oss totaly off-road! Lika bra att passa på att tränna klättring, slalom och förhållningar när man ändå bara är ute och skrotar! Gäller att ta vara på alla träningsmöjligheter som ges!

   Väl hemma, tog vi en galopp upp längst vallen och skrittade av på banan! En perfekt kväll med världens (för mig) mest perfekta powniehäst! Sen myste vi loss ordentligt i stallet! Kelgrisen min! Även om jag drömt många drömmar, kunde inte i min vildaste fantasi ana eller tro att jag skulle bli ägarinna till en sån underbar, klok och fantastisk flicka som min älskade Shiraz! Hon är utom tvekan det bästa för mig!


             

... tänk att jag får leva mitt i min dröm!

Lyllos mig!


Imorgon ska Shira duscha och på torsdag tänkte jag rida lite på banan =) Bara hoppas att bokslutet går som planerat så det finns tid för lite pälsklingsmys om kvällarna!

   Nu ska Draken rastas, fröken duschas för att sedan craschlanda i sängen efter en lång, intensiv med galet najs dag! Allt känns/är på TOPP och jag bubblar på för glatta livet!!!

Ja, jag sa ju nyss det...!

Fröken lever mitt i en dröm! 


________________________________

No doubt in my mind where You belong!

Adele - make You feel My love

















Ovido - Quiz & Flashcards