Alla inlägg under januari 2012

Av madibasshiraz - 12 januari 2012 16:30


Torsdag o helg på ingång! LOVELY =)


Vilken vecka... eller vilken måndag rättare sagt =( Fy katten sikken skitdag! Glad att den är över och att veckan repat på sig ORDENTLIGT bra!


Hästveckan har sett ut som följer:

Efter ett hårt galoppa-tömkörningspass i söndagsförmiddags stod det PW på träningsschemat för Shira för måndagen! Å när snön sen kom så fint framåt kvällningen tog jag & Shira, Johanna & Brynhild och Linda & Ghana en lång kvällstur i snöfallet! Mysigt som tusan! Vi red slottsrundan o var ute i nästan 2 timmar!

På vägen hem hade vi följe av en hel flock med hjortar (typ 12st)! Helt magiskt! Tänk så nära man kan komma ”naturen” från hästryggen! Glad att vi slapp vitsvins sällskap, för det är en upplevelse jag helst inte vill vara med om igen =) Äckliga äckliga grisar!!!


I tisdags tog vi ett litet härligt joggingpass i ridhuset! Mysigt, o dagen till ära hade vi inspektion från marken! Veronika fick för första(!) gången se mig rida min Magiska Svart! Jag är bra knepig, men även om Veronika är en av mina finaste vänner blir jag ändå sådär märkligt nervös o spänd när det är ngn som tittar när jag rider! Dumt, o det måste jag verkligen träna bort! Tävling har jag däremot inget emot, men när det ska kikas på mig när jag tränar tycker jag är superjobbigt =S Hmm, jag har verkligen en massa märkliga issues att jobba med! Men insikt är ju första steget till recovery, säger de som vet =P


Hur som, i onsdags skulle egentligen Magiskan vila, men när Linda smsade o frågade om vi skulle hoppa på kvällen kunde jag inte motstå det! Så swisch in i ridhuset  och asa fram/upp med en massa hinder o markbommar! Sen kastade vi på hopputsrustningen o satte fart!

Jag var gaaalet nervös, för det va alldeles för längesen vi hoppade sist! Men dressyrarbetet har verkligen gett resultat även i/till hoppningen! Hon gick fint på uppvärmingen och hon hoppade, alltså inte kravlade som hon gjort tidigare, utan verkligen HOPPADE över uppvärmningskryssen! Finaste hon! Jag kände hur modet växte inom oss och innan jag visste ordet av det så flög vi fram i galoppa mot en kombination med kryss och oxer… o vips sa det så skuttade min fina fina Magiska över kombinationen med TVÅ RIKTIGA HOPP! Jag blev så galet  lycklig att det bubblade i hela kroppen o jag kastade mig runt halsen på min blanka svarta, myste på och överröste henne med beröm! Hon vände huvet o tittade på mig som:

- Vaddå då?! Det däääär va väl inget! Jag kan MKT mer än så, jag är ju en stjärna…

det säger du ju själv typ heeeeela tiden =)

Hihihi, min fina kloka Madame! Hon är verkligen ngt alldeles alldeles extra min Magiska!


    


Ikväll ska hon däremot få vila! (storhandling, städning, tvättning o mys med den lurviga står på Frökens schema ist för att spendera de sedvanliga timmarna i stallet!!!). Bra dag att vila oxå, för det stormar och är ordentligt busväder i skåneland igen =S Ska det, btw, aldrig sluta blåsa! Irriterande!


Men imorgon ska det dressyras, för på lördag är det ÄNTLIGEN Mollis träning igen!

   Ska verkligen bli askalaskul o träna igen! Hoppas Mollis upplever/ser samma skillnad på Shira som jag. Å hoppas hoppas hon kan hjälpa mig få ordning på galoppen! Det är verkligen ett orosmoln på min himmel att jag o Magiskan inte kan galoppa =( Eller galoppa kan vi, som ingen annan egentligen, det är det där att komma i/fatta galoppen som INTE fungerar ngnstans för oss =S Menmen, hinder är ju till för att övervinnas!!! Under tiden tänker muffins o fokuserar på hur bra det kommer att kännas när vi väl fått kläm galoppfattningarna, för det kommer vi att få vi someday… someday =)

   

Hemfärd för Magiskan! Så självklart för henne att lämna Öa för skåneland,

det va som om hon viste/förstod att vi var som gjorda för varandra!


Förövrigt blir det ”fredagen den 13:e”-terror med Töserna imorgon! Middag o skräckfilm står på agendan! På lördag blir det bio med min fining o på söndag ska det göras ingeting alls, förutom att skämma bort mitt lurviga lilla allt dvs!

Å just, det sen ska det dära brevet finjusteras o skickas iväg också! Spännande tider, äntligen dags efter så lång tids fundilerade! Tufft beslut o vi får väl se hur väl det mottages, men nej… det är så här det måste bli! Ego perhaps(?), men o andra sidan inte! Mitt liv, mitt val!

   Blir nog en bra helg det här också!

Av madibasshiraz - 9 januari 2012 21:02


Skitsnack, överdrifter, lögner, nonsens o framför allt ren jävla smutskastning! Appaddeödlor, Fuckfejsar, översittare o besservissar men mest av allt idioter i störta allmänhet! Vilken dag jävel, kunde nästan tro det va tisdag... Åh herregud, hur f-n ska morgondagen då bli när det är tisdag på riktigt =S Läge att gå i ide!?

   Idag är jag fruktansvärt trött på... ja det mesta faktsikt, men framför allt på lögnare o påhittare/påhittorskor!

Den här utgången kunde jag väl iofs listat ut med röven o en blyertspenna, för större idiot får man ju leta efter... Men att h-n tagit det till den här nivån... Ha, ja det hade vart skrattretande om det inte i grund o botten vart så ininordens tragiskt o sjukt beteende.

   Men det är klart, med alla dessa lögner o charader måste det var jäkligt tufft, svårt o kämpigt att få vardagen att fungera! The best of luck till Er!


Det blir tillslut helt omöjlig att skilja på sanning o lögn..

Av madibasshiraz - 5 januari 2012 11:18


Har börjar blääääigt... Eller nej, inte egntligen men jag måste bara få spy lite galla över det vansinnigt tråkiga äckliga räliga fula och fullständigt knäckande skit jävla piss vädret!!! Allvar, ge mig ett par minusgrader o lagom med snö NUUU! Går ju för pövelen inte att göra något annat än att sitta inne o fullständigt mögla upp i soffan när det är sånt skit väder! BLÄÄÄÄ! Jag vill rida, vara ute med Fjomp o framför allt vill jag inte riskera att blåsa iväg så fort jag sticker mitt söta lilla nylle utanför dörren eller bli knockad av fler skottkärror! Nej, nu får det fan bli ändring! Ändring fr.o.m idag dessutom om jag nu ska vara riktigt jäkla needy =)


   Nyårsafton spenderades hemma med min älskade lilla eLiOt som dagen till ära totalt ballade ut =S Nyårsfesten fick avbokas, på med myskläderna o så gömde jag o eLiOt oss under filten heeela kvällen lång! Ganska myspysigt iofs, om nu inte mitt lurviga lilla hjärta varit helt vettskrämd =S Vilken jävla pers o så hjärtskärande, stackars mitt lurviga lilla allt... Jävla idot-smällare/raketer o ännu mera jävla idiot-människor som håller på med sånt jävla tramseri! Fine, jag kan ta att det smälls på 12-slaget! Det är jätte fint o hela den biten, men att det ska smällas flera dagar innan o flera dagar efter! Nej, IDIOTER är vad de är som håller på med sånt mög!!!


Så, nu har Fröken kräkt färdigt för en stund! Alltid lika najs o få avreagera sig lite!


   Nu till något mkt roligare, min älskade finaste o underbaraste lilla lettiska Prinsessa! Den 30 december 2011, var dagen då min lillfis tog det sista och riktiga klivet ut i storhäst-världen! Så numera är hon skodd på alla 4ra tassarna! Vilken skillnad, dumt att jag inte gjort det tidigare! Men både jag o Mrs Hovis ha tyckt att hon såg fin ut bak o slet lagom o jämnt... men icke sa nicke! Denna gången, va det precis om jag anat, verkligen läge att lägga på ett par järndojjor även där! Grusvägaran sliten som sandpapper o det var inte många milimeter kvar innan min fining hade blivit ordentligt ömfotad och i värst afall även halt! *pust* Tur att Mrs Hovis räddade oss från det!

   Mmm, nu är hon verkligen stor min LillFlicka! Hon är skodd på alla fyra, helklippt och går Mollis-träningar för att få rätta vägledningen inför tävlingsdebuten i April 2011! Jisses pannkaka, tiden har verkligen skenat iväg från det att jag fick hem min oinridna lilla Stjärna tills nu! Magiskt, o jag har aldrig mått bättre än under tiden tillsammans med henne <3

   Ridningen går för tillfället helt galet bra! Vi tränar mkt på GRUNDERNA(!) o jag övar fortsatt mkt övergångar, tempoväxlingar o hålla hennes huvud/hals på rätt ställe! Det går bra, vi gör verkligen framsteg även om det är med små myrsteg! Hoppas Mollis blir nöjd med oss nästa vecka! För hon känns verkligen gudomlig nu, den där Lettskan!

Nja, visst rusar hon fortfarande ifrån mig emellanåt men skillanden ligger i att jag kan ta tillbaka henne mkt mjukar/finare/enklare nu! Amazing!

   Det som INTE går bra däremot är galoppen! Det går helt o helskotta med den, om jag ska vara helt ärlig... Så jag har bestämmt mig för att inte hålla på med den när jag rider själv, utan jag tar galoppträning på töm istället eller "fri"galopp i skogen! Inväntar nästa Mollis träning där jag hoppas att hon kan hjälpa mig tillrätta med detta problem! Vet att det är jag/rytteriet som brister fullständing i detta moment eftersom hon gör dem mer eller mindre klockrena på töm! Så ja, det tjänar ingeting till att sitta o böka o irritera Shira med detta när vi är själva, utan som sagt, jag inväntar experthjälp av Mollis! Tror o hoppas att det är rätta vägen(?)!

Mellan dressyrpassen är vi ute o busar, joggar o PW med Linda & Ghanis! Däremot var det lääängesen vi skuttade hinder nu =( Hoppas på att få klämma in ett hopp-pass inom kort! Vi saknar faktiskt att busa o latja på hoppbanan! Hoppas det kan ges tillfälle för detta nu under långhelgen!

   Å just det! Muggen är borta, nästintill iaf! Jag känner mig modig idag och tar ut iskallt den segern i förskott! Det blev en seglivad kamp, men efter 1,5 år står jag & Shira som vinnare! C&S vs Muggen, 1-0! Å det ges INTE tillfälle för revansch =)


Ikväll (eller igår faktiskt) inleds operation hall hemma i huset! Hoppas det blir lika bra som jag tänkt det i skallen!!!

Det ska bl.a upp tapet på garderoberna, kläd/sko-förvaringen hottas upp lite, proppskåpet ska bli griffeltavla o panelen ska laseras + lite nytt lulllull o mattor! Å just det, har ett litet projket att frosta fönstret på ytterdörren oxå! Min tanke är att ska stå VÄLKOMMEN o med en liten rosa fjäril i ena hörnet! Hmm, får väl se om jag lyckas med detta! Mission 1 är iaf att försöka få tag på sådan färg!

   Näst på tur i huset är att kasta ut badkaret nu när äntligen min list till duschen kommit! Nytt köksgolv ligger i pipline o så ska det såklart målas o bytas handfat i badrummet oxå så fort det klirrat till i kassan!


Njuter (mellan kräk-attckerna på skitvädret) i fulla drag över att jag får ha det så här jäkla bra! Önskar, hoppas o håller tummen hårt som tusan för att det ska hålla i sig länge länge länge! Det här är verkligen bästa livet, och det blir dessutom bara bättre o bättre! Har verkligen allt en Tös kan begära!

Ovido - Quiz & Flashcards