Alla inlägg under mars 2012

Av madibasshiraz - 16 mars 2012 12:44

   Födelsedag!!! Älskade Hon fyller 5år! INSANE!

Tänk, det är snart två år sedan lilla hon kom hem till mig! Två år av GALEN lycka tillsammans o det bästa med allt är att vi har, förhoppningsvis, hela livet framför oss… Vi har precis bara börjat vår resa tillsammans! Har aldrig varit lyckligare än sedan den dagen hon blev MIN


  Visingsö, 2010         Vä, 2012


  Bäbisplutt 2010       Dressyrstjäna 2012


Ikväll blir det kalas i Arkelstorp! Imorgon långritt med LillaSyster o Mylla och sedan väntas det lördagsmys hemma hos Familjen! MYS! På söndag ska det trimmas o sen ja, sen är det måndag igen =S

   Tiden bara rusar iväg! Hoppas på att få hem lilla pappsen till helgen också så kan han få upp lite hyllor där hemma! 3 hyllplan i hallen + en ny hylla i köket! Tokgillar mitt lilla dokhus!

   Har dock planer på att byta ut gardiner i sovrummet… inte 100 nöjd med dem jag har =( Alldeles för ”hårda” för mitt annars så ”mjuka” o gulliga lilla hus! Ja, rosa eller vita linnepaneler får det nog bli ist för de grå/svarta längderna! Hissgardinerna behåller jag nog, för dem är jag lite in love i!

   Ja, planer planer planer! Livet är gaaanska så bra nu!


Torsdagstrimmade i gamla ridhuset igår! Sjukt fin liten flicka hade jag! Galoppandet fungerade precis lika bra som på tävlingen! Kan det vara så mån tro att polletten har trillat ner nu?! Önskar det iaf, önskar det mest av allt nu faktiskt!

Magisk känsla att rida henne, precis som alla andra rider sina hästar! GALET!

Kommer så väl ihåg en kväll i ridhuset för ett bra tag sedan, satt o skrittade och travade på min då knappt styrbara lilla pownie o va sååå avis på de andra ekipagen i ridhuset som trimmande runt omkring oss… Ifrågasatte (som vanligt) min egna kunskaper och tvivlade på att jag skulle kunna träna upp min Shira till den där nivån =S Va där o då ganska så övertygad om att jag gapat efter för mkt och att jag inte skulle reda ut att rida in och utbilda henne själv, utan började fundera kring olika alternativ….

   Men nu står vi här, den 16 mars 2012 och vi är alldeles färdig med grundutbildningen! Hon debuterade på nästan 62% för ett par veckor sedan och imponerar fortsatt stort med sitt enorma självförtroende och lugn!

Å det bästa med allt?! Jag/vi har gjort det helt och alldeles själva! Allt hon kan o allt vi gör har vi lärt oss och gjort tillsammans! Det är en galet magiskt och underbar känsla! Älskade hon, tänk så mkt lycka hon ger mig dag ut och dag in! INSANE!


I mitt <3 finns bara du 

och du finns där 24 SJU!


__________________________________

Snubblan saknar...!

saknar i perioder så det inte går att beskriva i ord.

svårt att hitta rätt när man en gång i tiden redan hittat det som är rättast =(

Av madibasshiraz - 14 mars 2012 23:14


 

Ja, här har vi den! Debuten för mig o min Magiska!

   Detta är alltså första gången vi rider på en riktig dressyrbana, första gången vi är utanför vä-gränsen och ja... It's our first, helt enkelt!

Pay and Ride, Vinslöv 12-03-04. LC:2, resultat 62%


HEMSKT att se sig själv rida av många anledningar... Men det är ju samtidigt HEMSKT nyttigt! Nu ser jag vad Mollis o alla andra tränare traggat om: HÄNDERNA o tyglarna ;) Jaja, its a work in progress!

   På morgondagens trimmeri ska det jäkla i havet hållas om med benen, kortas upp tyglar o STILLA MED HANDEN!

Lite roligt oxå att se är hur man ser glädjen o Kärleken till min svarta i mina ögon även under ritten! Är glad att lilla Pappsen slutar filma när han gör det, så vi alla slipper se glädjesammanbrottet när jag lämnade banan!


DET FINNS INGEN PONNY SOM MIN PONNY!!!


Om jag iställer fokuserar på Magiskan kan jag inte annat än att vara 100%. Galoppen sitter till 101% här, medans hon på hemmaplan tar ca 50% av fattningarna korrekt! o FRAMFÖR ALLT är hon avspänd o fin och lyssnar o jobbar på bra! Sen måste man ju bara älska henne för att hon trots detta ändå ska vara med o bestämma lite! Som när hon tackar för sig precis innan inridningen för hejdå-halten! Där är hon trött i sina galoppaben o tycker att hon vatt en duktig kicka som gjort sig förtjänt av lite skritt ;) Min tokstolla!

   Några övriga highlighter som får mig att dra extra på smilbanden när jag ser filmen är när hon försöker smita ut från banan vid första passeringen av in/utgången, hur hon tar i för kung o fosterland i första galoppenfattningen och hur hon efter andra galoppen och innan längningen tänker GALOPPA!!! Ja, hon är en liten goding min fining <3


Målet med denna pay and ride va att ge Shira en posstiv bild och upplevelse av livet på tävlingsbanorna, att ta oss igenom progamet avslappnat o fint och med rätta känslan på +50%! Å med tanke på hennes uppförande och vårt resultat, så tror jag att vi klarade av målet med bravur!


   Stoltare kan ingen vara! Hon är mitt allt!


Att jobba på och förbättra inför Glimma den 15 April blir framförallt mina händer och min inverkan på henne,

passering av de lääääskiga dommarbordet, HALTEN och så det ständingt återkommande galoppa-problemet!

   Hur som, men 62% i ryggen är vi iaf redo för de riktiga tävlingsbanorna och redo att visa upp min Fina Magiska Svarta för resten av dressyrar världen! Vore ju en förlust för omvärlden om jag inte delade med mig av min ständiga glädjespridare och charmtroll ;) Hihih, jag är inte alls in love i henne... NEEEEEJ DÅ!


 

Av madibasshiraz - 5 mars 2012 20:56



Älskade Älskade hon <3  

Av madibasshiraz - 5 mars 2012 19:13


   Helgen som helhet genomsyras som vanligt av HÄSTAR och framför allt min otroligt Magiska Blanka Svarta! Finns igen annan som hon, verkligen ingen annan!

 

Det började med en härlig PW i skogen i fredags o i lördags hade vi ett dunderbra trimmingspass inför söndagens ”tävlingsdebut”! Kvällen spenderades med pizzakväll i stallet och iordningfixeri av hästarna!

Jag har länge sagt att Shira är det bästa som finns men nu har vi även konstaterat att hon har den perfekta manen att knoppa oxå! Finns INGET som hon säger jag ju!!!




Vid 10-snåret på lördagskvällen begav vi oss hemåt från stallet, pratade en lång stund med Mammi om lördagens ”händelser”, bestämde mig för hur jag skulle gå vidare o/men somnade trots allt med ett vemod och besvikenhet =(

Vaknade som en solstråle, kopplade på släpet och begav mig mot stallet! Kl 07,15 intog vi stallet i söndags morse, fixade det sista lastade bilen o släpet o begav oss mot Vinslöv för Pay and Ride!


 Mot Vinslöv i ett ekipage värdigt Världens Finaste LettPrinsessa!   


Väl på plats lastade jag ur min, för dagen gigantiska, Shira o konstaterade att ja… Magisk är det enda ordet som gör henne rättvisa!

Mammi o Papps var med som hästskötare och även Veronica med lilla Herman i magen va på plats och servade o hjälpte oss!

När vi väl hade fått på all utrustning togs pallen fram o vi hoppade upp o begav oss mot framridningen! MILJONER fjärilar flög igenom min mage, tänk här är jag äntligen på min alldeles egna finaste powniehäst på vår allra första ”tävling” o med de allra finaste närmast mig! Man kan inte önska sig mer än så, men dagen skulle visa sig att bjuda på sååå mkt mer!

På framridningen brydde sig inte Shira om ngt alls, hon va fokuserad till 100% på mig och hon gick som en klocka! Hon satte dessutom typ 90% av de få galoppfattningar vi försökte oss på! Hon var MAGISK!

   Pappa som inte sett mig rida på typ 5-6år stod vi staketet med ganska så rak rygg o såg ganska så stolt ut över att det stora svarta ekipaget på farmridningen va hans dotter o hennes Pownie! Bästaste han! Mammi o Veronica höll koll på när det var vår tur, o efter en härlig framridning var det snart vår tur!

   Jag måste säga, att det är en speciell känsla när man rider in i ett tomt ridhus genom de smala portarna o Shira frustar lite halvmysigt att ja –Nu är vi här!

Dressyrstaketet var upphöjda plan och bokstäver satt på höga vita cylindrar, men tro inte för en sekund att detta skulle uppröra min Fining.. Å nej, det som var lite halvläskigt va däremot dommarbordet, men det fixade min Modiga galant!

-       Då hälsar vi Caroline Fransson och Madibas Shiras välkomna in på banan! Caroline! Varsågod o rid!

HJÄÄÄÄLP!!! En miljon fjärilar spred sig i magen o ögonen fylldes med tårar, NU ÄR DET ÄNTLIGEN VÅR TUR! Allt bråk o tråk var som bort blåst o det var bara hon o jag nu, världen runt om bara försvann och det va bara hon o jag i galen harmoni!

    ÄLSKAR att dressyra! Halva programmet bara rann iväg o när det var dags för första galoppen (som tyvärr är höger) satte hon den nästintill perfekt! Då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna så med tårar[läs:floder] rinnandes ner för kinderna red vi galopp delen av LC:2an avbrott o ny galoppfattning o JAVISST! den satte hon också, om än ngt sent, som om hon aldrig gjort ngt annat än galoppat! Älskade hon! Floden fortsatte mao!

Nästa moment, avbrott o snett igenom i ökad trav… GALOPP tyckte Shira o jag kunde inget annat än att le! Visst älskade vännen, du kan galoppa, men nu ska vi pyssla med lite andra saker! Okay sa hon o gav sig iväg i en ngt tveksam ökad trav! Jag vände upp, gjorde halt, hälsade adjö till domaren o fullständigt kastade mig om halsen på min Älskade häst! Vilken jäkla hjältinna till häst jag har! Så ut gick vi, med mig hängandes runt halsen i tooookgråt! Jag har aldrig varit så lycklig!

Efter ritten, lyckligaste ekipaget anfaller Pappa/dagen fotograf!


   Det coolaste grejjen va att även om Shira inte hade ngn aning om vad det handlade om, men så fort hon tog stegen in på dressyrbanan så taggade hon upp sig o gjorde sig så där extra fin! Hon verkligen älskar att visa upp dig, min finaste DressyrarStjärna! Det här mina vänner, det här är bara början!

 

Strax därefter, efter Linda & Ghanas fina ritt kom Veronica med protokollet! Eftersom jag insett att galoppen troligtvis inte skulle fungera, hade jag som mål + 50%, döm av min förvåning när jag får pappret o där är nästan 62%! WHAT?! Godkända på vår första prestation, återigen, det finns ingen som hon!

   Vinslöv var, precis som jag kom ihåg, en fantastik tävlingsplats, underbar personal och finfint ridhus! Så ja, om inget oförutsett inträffar flyttar vi nog fram den riktiga tävlingsdebuten från Glimma till Vinslöv den 31 mars! Vi är ju, uppenbarligen, helt redo!

   Bästa bästa livet! En helt magisk dag som jag delat med de som står mig absolut närmast! Inget kan slå detta!


   

Framridning

   

På väg in på banan!

    

Stoltast i hela världen över att hon är min! Min alldeles egna debuterande 62%are!

 

Väl hemma togs beslutet att jag skulle lämna Stall Wä Lyckor! 5min senare lastade jag Shira på nytt och körde hem henne! Så nu bor hon ynka 15steg bort från mig! Jag ser henne från alla rum i huset o på kvällen kan jag sitta i sängen o titta ut i stallet o slängpussa min Älskade god natt!

Så ja, återigen: 1 000 TACK till mina härliga hyresvärdar som gör det helt möjligt för mig att leva mitt i min dröm!


Man kan inte begära mer än det jag har just nu! Så sjuuukt ödmjuk inför att jag har blivit blessed med Shira, huset, nya stallet o alla riktiga finingar som är mig närmast! Jag är en väldigt väldigt lycklig Tös!


Älskade Mammi o Shira  

  

Nu firar vi nya möjligheter o äventyr med muffins o vin!


______________________________________________________________

”…om dom tror att dom har sårat mig, då har dom bara missförstått!”

Melissa Horn – Nått annat än det här


Av madibasshiraz - 2 mars 2012 19:34


Ytterst tillfällig formsvacka iofs...

   Men Ibland, bara ibland, skulle jag vilja bo sådär mitt ute i ingemansland med bara de allra finaste o bästaste nära mig! För ibland, ganska ofta, är verkligen en rad människor orättvisa, respektlösa o rent elaka =S Nej, fyyyy o bläää! 

   Borde lärt mig vid här laget, men jag kan bara inte skaka det av mig! Anatar att jag inte är byggd av samma virke som många andra, vet inte om det är till min fördel eller min nackdel...  Men jag hoppas och tror att jag drar den längsta stickan när det väl kommer till kritan!

   Ingen idé att hänga läpp... Jag kan ändå inte förändra hela världen! Däremot kan jag förändra min värld o det är kanske dax att fundera på allvar hur jag bäst gör just det, förändra en liten del av min värld! Mot nya äventyr?


 Magiskan o trevligt sällskap gav mig, hur som, en härlig start på helgen! Lång PW i skogen med en massa tragg o endel skratt! Försöker hitta tillbaka till den känslan! Bakar lite muffis, städar iordninng dockhuset, tar en lång varm dusch o myser ner ig i soffan med han som gör mig gladast!

   Imorgon är en ny dag med nya möjligheter o framför allt dan före dan! Lördag innebär lördagsmys med mitt Hjärta! Å på söndag är dagen jag så länge längtat efter här! Dessutom så kommer min älskade föräldrar att följa med och dela dagen med mig! På det sättet, är jag verkligen en väldigt väldigt lyckligt lottad tös!


   I guess You can't break whats already been broken!

                              

                                           

Ovido - Quiz & Flashcards