Senaste inläggen

Av madibasshiraz - 28 januari 2015 08:15

   

DRÖMMEN är ju såklart att äntligen plocka hem en tvåfärgad rosett! Självklart!

Att höra orden:

"Segrare i klassen är Caroline Fransson & Madibas Shiraz på xx%. Shiraz är född 2007 och ägs av ryttarinnan!"

Det är väl allas förhoppning när man lastar in Ponnyn o far mot tävling, right!? =P


Nåja, tillbaka till verklighten, förhoppningen är att jag lyckas med framridningen och därmed oxå programmen väl inne på banan.

För att nå dit måste jag fokusera från första stund, tänka igenom min framridning och vara konsekvent! Kräva fokus o att hon lyssnar på mig! Jag vill värma upp som jag gör när jag tränar själv och sedan rida som att Fru Tränare stod i mitten o trimma oss! Japp, that is a perfekt kombo!!!

Förhoppningen är att jag rider fram så väl att vi entrar banan med tankarna:

Jepp! We can do detta tsm ❤️


Rimliga mål för Sösdala rent % mässigt är att rida runt 62-65% i Lb1an. Det är första gången vi rider det programmet, men nja... Vi borde vara säkra på denna nivån nu!

Vad gäller LA är målet 60%, vilka vi tyvärr inte uppnått ännu, så 60%+ där och jag SKA vara nöjd!


Så summanav kardemumman:

Jag drömmer(självklart) om en gul&blå rosett, men det viktigaste är att känslan är där och att jag & Magiskan har en sådan där latjolajbans tävlingsdag tsm och gör vad vi kan för att visa upp oss från vår alldra bästa sida ❤️

Då, och först då, bör vi landa på godkända % i båda klasserna och Fröknarna kan åka hem med ett leende på läpparna!
ANNONS
Av madibasshiraz - 27 januari 2015 14:15


 


Här kommer ett litet smakprov från torsdagens ridpass! Vi red bara igenom våra övningar, tänkte lösgörande o ja att få henne med mig!
Vi tappar lite takt här o där o bjudningen i skolorna måste bli bättre! Den *host* ökade traven är ju ett skämt! Den mååååste vi göra ngt åt! 

Vi har massa mkt kvar att jobba på innan vi är där! I KNOW!

Meeeen det är varken något som skrämmer eller stör mig, för vet ni vad!?

Att jobba o utvecklas tsm med Min Magiska är det bästa jag vet, så just BRING it!


Vi kanske inte är där vi önskar att vi var, men tacka gud att vi inte är där vi var förut!

ANNONS
Av madibasshiraz - 27 januari 2015 08:45


 


Jodå, så ser det ut på TBn nu! Jag har flyttat hem till min gamla klubb Fjälkestad RK!

Känns bra, är laddad för en ny tävlingssäsong och förhoppningen är att detta ska bli vår bästa och "största" so far!

Planen är att satsa på 1 tävling i månaden och när hösten kommer debutera Msv!

Det är iaf planen, om den håller eller inte återstår att se! Jag ska iaf ge allt jag har o lite till för att nå dit!


igår blev det ett myspass! Hon var ganska svullen i sitt knä, så vi tog en lång promenad i ridhuset med handbolls vm som sällskap! Sjukt mysigt! Hon skrittade på bra o verkade inte bekymrad över svullnaden så vi travade loss lite o ett varv i busgalopp!

Inte lätt o hålla balansen i termobyxor på halt innetäcke, men det gick trots tjolahoppsan steg o diverse hyss!


Hon är min bästa vän, min största kärlek här i livet o den som gör mig till mig ❤️


Ikväll ska vi jogga lite o rida igenom programen! Ska rida den nya lb1an i Sösdala så nU gäller det att tragga in det så det sister i ryggmärgen! 

Trimma trimma trimma! Åh, bästa livet! 
Av madibasshiraz - 26 januari 2015 14:19


Spetsade Shiraz foderstart med havre härom veckan. Vi kände att vi behövde med go i henne än vad müslin gav, o ja, vad ska jag säga!? Uppdraget lyckades! Tyvärr man man ju inte skruva på o av det dära go:et vilket vi nu får "lida" lite för då FrökenNyfniken är back in town! 

I helgen lyckades hon med bedriften pajja boxdörren i ett sno hö trix! Toppen där lixom! Nåja, nu planka o lite nya skruv o spik sen va den saken biff igen!

 Däremot va det inte likalätt att fixa den andra biffen... Fröken Shira tröttnar på hagen framåt em och beger sig på äventyr! Hon klättrar likt en ponny mellan trådara o upp i stenröse o snår, vilket har resulterat i ett fint sår på vänster fram! Inget stort o farligt men dock ett 10 cm långt öppet sår! 

Bra jobbat TokStolla ❤️

Tvättar o pysslar om såret bäst jag kan, and she likes it! Riktig liten teaterapa är hon!

Står blixtstilla men "pekar" fint ned mulen på såret o tittar menande på mig:

Aj Aja aj! åh stackars mig matte! Ajajajaj! åh äpple, mums tack! Å så gott! Vart va jag nu!? Jo just det, Aj oj aj så ont jag har =P

Min älskade tokstolla! 


Kusin filmade lite i torsdags när hon var med! Här kommer lite smakprov på byten made by oss!

Enjoy!  

Träningen i fredags gick kanon! Blev ett kortare pass eftersom mkt stämde direkt och då är jag o tränaren i samma åsikt att då behöver man inte nöta o tragga bara för saken skull! Bättre att gå in o göra det man ska, sen får man ledigt! Är så nöjd med Shira just nu (minus skadan då förståss!), pigg o glad och otroligt rolig att rida!

Hon får ett lungare pass i dag o på tisdag, men på onsdag drar vi igång igen! årsdebuten är näääääära nu, bäst att jobbbbbba påååååå!


Av madibasshiraz - 23 januari 2015 13:38


…eller rättare sagt: veckorna som flyger förbi!


Usch o pi, det går så fort nu att det knappt är roligt längre =( Allt bara flyger förbi och för första gången i mitt liv känner jag mig lite rädd för hur tiden bara försvinner.

Det är redan förbi mitten av Januari, det är en månad sedan jag o Älskling var i Göteborg vilket betyder att det bara är någon ynka vecka kvar med Honom här hemma innan det där jäkliga distans-möget ska dra igång igen =( Hatar att vara utan honom *morr*

Nåja, det gäller att leva i nuet och njuta var sekund han är hemma! Svårt bara när dagarna bara rusar iväg för oss. Den stora trösten i det hela är att tiden går lika fort tills han är hemma igen!

Mmm, ni ser, Fröken har lärt sig något iaf #ingetontsominteharnågotgåttmedsig #tänkpossitivt


Nåja, men Min Magiska Svarta rullar det på bra! Efter ”pisse”-träningen den där lördagen har hon varit stadigt fin! På träningen torsdagen efter (den 15:e) var hon fin. Vi fick till ett par riktigt bra byten, några medelmåttiga och givetvis ett par pannkake-byten också! Hur som jag väljer att fokusera på de som blev bra! Nyttig träning var det iaf. Vi kom fram till grunden i mina problem som pilot, jag blir för ivrig. Jag måste träna o tänka mer halvhalter innan momenten och jag måste lugnt o sansat rida in i byten(eller andra moment) som det är nu blir jag lätt ivrig/stressad o kastar in Min lilla Sess i diverse saker. Jag måste stanna upp, tänka till o sedan informera henne om vad som komma skall! Förbereda mig mentalt, halvhalt och sedan genomföra!

Mkt hjärngympa för Matte! Men, det gav resultat!

   På söndagen sen red jag samtidigt som Fru Tränare och ja, minsann o da! Fick ett par hjälpande råd på vägen och efter avslutat pass fick Shira frågan om hon äntligen hittat sin bakben!?

Med glimten i ögat tar jag det som en kompemang att hon var aktiv o fin, MKT tack vare att jag konstant i ca 50 min tänkte halvhalt, in med bogen, framåt,  halvhalt, in med bogen, framåt, halvhalt, in med bogen, framåt, halvhalt, in med bogen, framåt, halvhalt, in med bogen, framåt,  halvhalt, in med bogen, framåt etc etc etc!

Några byten trasslade jag inte till det med, utan jag gav mig efter fina slutor o öppnor, bra halter och ett jämnt fint stöd oavsett vilket varv jag var i! Bra jobbat, Magiskan Min! Bra kämpat!


Passen där emellen, dvs fredagsdiscotrim o lördags PW var också bra! Nothing att klaga på där inte!


Denna veckan har rasat förbi i 200knyck! Hade ett sånt där drömm pass med Shira i måndags som man bara kan drömma om! Det var heeeelt fantastiskt! Tisdagen var inte lika bra, men ändå bra! Jobbar mkt med grunderna just nu! Kul, riktigt kul för jäklar vilken skillnad det blir när man verkligen har henne "där".

Kul känsla att efter många års slit äntligen fatat vad det handlar om och hur det ska kännas #manleversålängemanlär.

I går(torsdag) va Kusin med i stallet och filmade oss. Tänkte lägga upp den här sedan när filmen är i mina ägo!

Ikväll väntas det fredagsträning och vi är taggade till tänderna!


22dgr kvar till debut! Bara att jobba på!


 


Av madibasshiraz - 23 januari 2015 13:35


Shit… massa många dagrasenda jag uppdaterade. En hel månad nästan exakt.


Mkt har hänt, extremt mkt har hänt. Vet inte vart jag ska börja egentligen, men vi börjar väl från början!


Pojkvän kom hem den 17 december <3 Vi började med att fira ”hem” honom med Pizza o vin/öl kväll tsm med Rille&Martina!

Sjukt trevligt o jag var nästan lite bakis när jag sedan gick upp till jobb dagen efter… Skit samma, det va sista dagen inf jullovet och dagen därpå drog Jag & N till Götet, för att INTE fira min födelsedag!

Kom upp till hotellet o finaste familjen hade busat till det och skickat upp en jätte fin blomma till mig som stod på rummet och väntade in oss! Älskade Ni!

Hur som 3 MAGISKA dagar försvann fortare än kvickt i Götet, jag blev ordentligt bortskämd av N och när vi väl var på väg hem bara svämmade kärleken över i mitt hjärta!

Jag är så glad för honom o alla andra som står mig närmast! Det är sjukt hur lyckligt lottad jag är på den fronten (också).

Hur som, julafton stod för dörren och LilleBror överträffade sig själv och alla förväntningar jag hade på julen när jag på julaftonskväll öppnar ett paket från LilleBror ochi det ligger MITT KANDAR!!!! Ett precis exakt sådant som jag drömde om! Rundsytt med lackad nogrimma! Mumsfilibabs!


 

*mums* VÅRT kandar!


Flög upp it stolen med orden ”är du heeeelt dum i huvudet”? Kastade mig runt halsen på Finaste Bror o grät en stooor skvätt! Shit Pommes vilken bror jag har <3

Juldagens spenderades på T-baren, jodåsåatt, fru tant va ute o svirade och det med besked! Hade svinkul! Rantade runt själv på Tbaren, hjälpte (eller kanske stjälpte) LilleBrors polare med raggningen o hittade på diverse hyss. Hade kebabdejt med Kusin o lillebror kl03,30 o efteråt delade vi en Cab hem! Hysteriskt kul, kommer inte ihåg när jag skrattade så mkt sist!

”Jag är minsannodar lite på pickaluren!” Hahaha, fy fan va kul vi hade!

Nåja, resten av julen är en enda lååååång myssyund med N. Massa timmar i soffan framför bra Tv o mkt gottis! Har lätt gått upp en 5kg, men det kan det vara värt!

Nyår spenderades med Sandra&Jesper och Mikael&Kajsa, ett trevligt knytkalas med massa god mat o många goa skratt! 2015 kunde inte börjat bättre, tsm med mina absolut favvopojkar här i världen!


Vad gäller Hon Min Magsika Älskade Sak, så har det gått sådär enligt planen. Hon har iaf inte trimmats ihjäl. Paus i dressyrandet har det blivit. Vi har haft lite väl många vilodagar egentligen, men ocå en del härliga PW’s och uteritter och däremellen ett o annat najsigt dressyrpass. Hade hoppats på mkt mer uteritter, men vädret har inte varit med oss om vi säger så =(

Träningmässigt känner jag mig ändå i fas inf 2015. Vi börjar med Lb:1 + La:1 fram till Maj, så det vi tränar på just nu är finslipning. Jag rider mkt serpentiner o volter för att få med mig henne, jag jobbar på halterna och så försöker jag envist med den ökade traven!

Där med INTE sagt att jag lagt målet om  MSV på hyllan, nixpix, vi tränar byten och har oss för fulla muggar! Tyvärr har Fröken bestämt sig för att INTE byta till höger! Jäkla MUPP!

Men det hör ihop med det jag jobbar mest på i ”finslipningen” just nu, att få upp henne på yttertygeloch bli av med hennes jäkla bogar *morr*. Dett aär ett återkommande problem som jag i framtiden måste vara benhård mot mig själv på att aldrig släppa i träningen, alltid tjata o gnata detta så vi aldrig mer glider tillbaka som vi gjort nu. Jäkla tradigt jobb att sitta o nöta, o så onödigt att behöva börja om gång på gång bara för jag är slarvig med jämna mellanrum! Skärpning Fransson!

  

Hade vårt första träningspass 2015 i lördagen den 10 Jan…. Efetråt va jag hur ilsk som helt på både henne o mig, men när jag får fundera en stund så kan jag inte kräva mer av henne just nu!

Eller jo det kan jag faktiskt, för hon behöver inte vara en sån jävla kärring när hon inte orkar/pallar/vill som hon var i lördags. Jag har 100% förståelse att det är knepigt med bytena och att det tar tid att få dem korrekta, det jag inte har förståelse för är att hon blir så muppig när hon inte kan/orkar… 

Eller vänta, jo det kan jag visst för jag är lika dan…. Men vi FÅR INTE göra så längre Shira, nej vi ska fr.o.m nu ta oss att knepigheter med ett, om så än tillgjort, leende och kicka skiten ur svårigheterna o lära oss tsm! Japp, så är det!

Vi har för höga krav på oss själva…. Alldeles för höga krav.

Sanningen är att vi i lördags genomförde vårt första kandarpass, öppnade & slutade med goda resultat, voltade o ställde igenom fint, fram,- och bakdelsvände utan större misstag och på slutet var traven riktigt trivsam. Vi bytte nästan klockrent åt vänster och fick till ett par byten till höger (bytte i sammasprång dock ngt sent bak).

Hallå yxskaft, det får väl fan vara godkänt?!?!?!? Det är OK att vara beginners, Frannson o Shira! Det är mer än okay, det är naturligt!

   Pass nr2 den dagen var dock i princip felfritt precis som pass no 1 dagen därpå! Pass No 2 i söndags var hoppebus i ridhuset, succé o Sess va glad igen <3


Så summan av kardemumman? Superkuljul =P

   Känner mig taggad inf vad som komma skall o jag vet att det kommer bli en kick ass vår om vi bara får hålla oss friska och hela!


Just de, glömde ju det bästa av allt! Min materiella lycka är total! Började 2015 med att tömma ”sparkontot” och äevn tömma hjärnan på många bekymmer genom att ÄNTLIGEN köpa mig en engen trailer! En alldeles dunder egen Cheval X-line, 2012 års modell med sadelkammare och alu-golv blidde det! Fy fan va lycklig är är för detta alltså! Känns som en sten släpps från mina axlar och äntligen kan jag fara o flänga på tävlingar precis osm JAG vill =) Åh, hallelulja moment!

   

VÅR trailer! Alltså Mitt & Magsikans alldeles egna trailer =)

Av madibasshiraz - 16 december 2014 13:18...japp, precis som vanligt blir jag sjuk lagon till att det vankas roliga saker eller högtider =(

Sen i torsdags har det varit sjuksuga här hemma på väktarevägen. Idag är jag uppe o feberfri så imorgon blir det jobb igen!


Shira har i princip fått vila, dressyrvila iaf, hennes jullov fick börja en vecka tidigare än planerat =S

Ingen hit, men så får det bli ibland. Hon har dock kommit ut på en kort tur i skogen och lite jobb på lina 2ggr + lite egenbus i ridhuset. M har varit snäll o hjälpt mig nu när jag varit en sjukling!

 

Idag ska hon få gå lite mer lösgörnade i ridhuset, sist va det ju ingen succé så vi får hoppas att det blir lättare idag!

Ons, to blir oxå jobb i ridhuset o fredag blir en liten uteritt innan jag o N drar till Götet <3

 

I guess thats all for now. 

 

      

My Princes <3

 

 

 


Av madibasshiraz - 8 december 2014 21:06


Smack! Ljusglimtar blir till längre ljussken o fy fan vad jag längar till det blir hela pass med "den" känslan!Idag var ett najs pass. Ett lite lättare pass, jag fukoserade på att få henne rund o "med".

Till en början med varrierande resultat, men efter jag satt ner foten så gick hon som en klocka! Vi gjorde ett par bra serpentiner, fina halter och bra förhållningar o bra framåt! Kände mig nöjd där o gav henne en lång skrittpaus.

   Tog upp tyglarna o frågade henne om hon var redo för lite galopparbete! Tjolahopp sa hon och gav sig iväg i fin stadig galoppa. Testa lite ökningar på diagonalen, bra iväg men uppsamlandet måste vi jobba på. Hur som, ett enkelt nyte o sen iväg i ny galoppa! Lia fin den =) Hon är gudomlig att rida på i den galoppen, skulle kunna sväva runt i evighetersevigheter! Men innan hon blev för trött taggade vi upp inf lite byten! Tjolahopp, ena bytet går galant men hon blir lite för på och samtidigt off i andra bytet. Men herregud! Så är det ju i början. Berömde henne som en tok efter byte no 1 som satt perfekt, hon blir såååå glad och stolt min lilla Prinsessa när hon blir överröst med beröm! Så kul att känna =)

Hur som, trixade lite med andra bytet och det blev 3 godkännda byten. Men inte så mkt mer än så.

Testade oxå att börja byta på lite olika ställen, just nu har vi bara bytt över medellijen i serpentin. Men jag gjorde ett byte på diagonalen och ett på långsidan! I det lätta varvet dvs =)

I den andra fortsätter jag att befästa dem över medlinjen tills hon 100 fattat vad jag vill!


Efter galloparbetet travade vi ner länge o sen busade vi med Mr T medans vi skrittade av! Kul att se den lilla skiten (Tino då) springa sitt alldra snababste runt runt runt i ridhuset medans Shira bara står o tittar på, precis som 

- lillebror han är bra knäpp han!

Å ja, det är han <3 Men en söt knäppis!


Mkt gotter o mys väntade henne i stallet efter passet o nu sover hon garanterat gott!

Precis som jag, in a few minuter =P

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se