Senaste inläggen

Av madibasshiraz - 7 januari 2019 20:03

19:52. Ridit, myst med Shira, lagat mat ätit och nu soffmys! Det är bra tempo det!

Första dagen efter jullovet idag. Mkt att ta igen o komma ikapp med. Men den ska nog gå det med! Nya rollen på jobbet är krävande,det ska jag inte sticka under stolen. Men när man har mått så dåligt pga sitt arbete tidigare är det ljuvligt att älska att gå till jobbet. Då gör det lixom inget att man får lite magknip ibland av nervositet och prestationsångest. Det kommer passera o kvar blir ett jobb jag älskar o faktiskt känner för!
Så glad för att jag vågade lämna mitt förra jobb och chansa på detta. Vilken resa det varit o vilken väg jag har framför mig!

Shira gick på banan i dag oxå. Inte lika wow som igår, men tillräckligt för att vara nöjd o glad. Det är en lång väg vi har framför oss, så det är bara att tuffa på.
Imorgon blir det lösgörande på lina!

Nu ska jag fokusera på filmen o mina pojkar. Over and out.

Lunchpromenad

ANNONS
Av madibasshiraz - 6 januari 2019 22:40

Söndag, efter läggdags och vardagen knackar på dörren.

Men vilket jullov vi fått. Kommer inte ihåg sist jag vilade o njöt så här mkt (eh, jo i somras... Sa ju att det varit livets år).
Nåja, jag har haft det super. Jobbat 3 dgr, men wow, jag är redo för 2019.

I fredags fick Shira vila. Blev mer jobb än jag trott. Men inte led von av det inte!

I lördags blev det PW med hela Kopparödsligan inkl Fru Hovis. Så kul att hon kom med oss. Vi utforskade nya vägar så snar kan jag rida hem här till lilla 8 o hälsa på! Kanske skulle vatt ett mål för 2019!? Får säga på den.

Idag red jag på banan för första gången på 1 månad. Wow! Trodde hon skulle vara vidrig att rida men icke sa Nicke. Jag stod på mig, gjorde som jag vet funkar på mig o Shira släppte alla funderingar på vad andra ska tycka eller tänka när de ser oss. O tadaaaaaa! Ett ljuvligt pass på banan blev det. Varken grand prix eller sensationella övningar. Men en positiv, framåt och nöjd Shira vart resultatet iaf och det i sin tur gav en strålade Cacca!
Hjärnspöken vs Caroline 0-1

Sen går det framåt med mina planet för våt omskolning. I slutet av januari ska vi på vår första kurs. Jag åker själv, tar bästis med mig nästa runda.

Nu måste jag sova. Ett av många löften inf 2019 är att inte slarva med sömnen! Sömn är viktig del för en välmående och glad Caroline.


Morgonpromenad med LillPrins ?

ANNONS
Av madibasshiraz - 3 januari 2019 20:41

14 timmars jobb idag lämnade ingen motionstid kvar för Shira.... Var där en snabbis nu sent ikväll och mockade.
Det är kvällar och dagar som idag som jag längtar som mest till att bo på gård o ha Shira hemma. Att tänk att gå ut o natta henne, ta en extra mysstund innan sängen. Att få tis tsm trots att tiden är knapp.
En gång ska den drömmen slå in. Vi jobbar hårt för det iaf!

Men nu är det som det är och vila gör gott oss båda gott. Imorgon hoppas jag på en kortare arbetsdag och en joggingtur i skogen med Magiskan <3

Nu blir det soffpotatis tsm med mina pojkar!

Balans.

Av madibasshiraz - 2 januari 2019 09:46

Inledde nya året med en tur i skogen tsm med stsllgänget! Vi dundrade runt Prinsapasset i klass 1 storm! Shira tog täten, modig o orädd som vanligt!

Så tråkigt bara att hon är så sur o tvär på stallgången när jag ska göra iordning henne om det är fler än oss i stallet... Är det bara hon o jag är det lugna gatan. Hon står snällt o myser. Men är det "rulljans" på stallgången är hon ett monster. Måste jobba med det beteendet. Hur!?

Idag kommer fru Hovslagare o drar på nya skor. Tänkte höra med henne om hon känner några WE-männsikor här i krokarna. Spännande!
Ska även skicka iväg lite mail tänkte jag, angående vår justering i inriktning! Oxå spännande!

Sen det min sista lediga dag detta jullov, så det ska bara slappas o njutas framför TVn ikväll, likt alla andra dagar detta jullov.
Kommer på allvar inte igår sist jag vilade o slappade såhär. Känns kanon inf kommande utmaningar på "nya" jobbet.

Lillplutt <3

Av madibasshiraz - 1 januari 2019 11:48

Vaknar till en stormig morgon. Hoppas på att det INTE är ett omen för hur 2019 kommer bli.

2018 är mitt livs bästa år! Jag önskar mig inget annat av 2019 än att få ha det just som jag har det nu. Den som gapar efter mycket, förlorar ofta hela stycket...
Förändringar är oundvikliga, men jag önskar av hela mitt hjärta att de sätts på paus en tag framöver. Jag kan äntligen andas!

Shira. Vi bor i världens bäst stall, med de bästa stallägarn vi haft. Fina stallkompisar o magisk ridterräng. Vi kan egentligen inte önska efter mer.
Men i ärlighetens namn så har vi inte gjort mkt vettigt 2018. Vi har mest luffar runt i skogen, gjort 3 halvhjärtade försök att komma igång igen. Men misslyckats brutalt Dåligt samvete har varit det starkaste känslan häståret 2018. Visst är det tragiskt, att ha konstant dåligt samvete över att man inte gjort ngt som man innerst inte vill (och andra "förväntar" sig) för att istället gjort det man nu älskar mest... Skulden är min, jag har satt ribban själv och inte talat klartext. Men mina hästtankar har varit kaos. Hur ska jag kuna tala ord som jag inte ena hittat!?
Jag vet att en av de bakomliggande grundorsakerna är att vi saknar vår DressyrTant/tränare/bästa vän och tillika stallägarinna. Men man kan ej gråta över spilld mjölk, då var allt annat än det beslut jag tog omöjligt. Skadan omöjlig att reparera. Resultatet kvarstår: jag har ingen gnist, ingen flammande passion eller brinnande prestationslåga. Vi vill inte mer. Så inom dessa orden här är det officiellt...

VI SKA INTE LÄNGRE RIDA DRESSYR!

Vi vill inte mer, Shira har nog aldrig velat om jag ska vara sanningsenlig.
Det vi njuter av aldra mest, och som alltid varit vår grej, det är att hänga tsm. Att spendera tid med henne är det bästa som finns. Inte att pressa, kräva o krångla för att göra krumelurer för andras åskåd.
Nej,vi ska göra det vi älskar mest. Hänga o jobba på vår relation. Min bästis o jag!
Beslutet har kommit successivt och isarna tog jag beslutet. Dagens efter hjärnan insett vårt beslut hade vi en sån Magiska dag tsm. Hon o Jag!

Hur vi går vidare är oklart, jag drömmer om att rida working equitation med henne. Det tror jag vi båda kommer älska.
Men steg ett blir nog en grund kurs i akademisk ridkonst!

Wow, en sten från bröstet... Då kör vi!
#hittamodet #ståfördetjagvill #magiskanojag

Av madibasshiraz - 19 februari 2018 22:14


Aaaaahhhhh! Frustrationsnivån genom taket!!!

Måste tänka om, måste tänka rätt. Det är omöjligt att bara plocka upp där vi var förut, förut är nu så massa många år sedan så det är egentligen glömt o begravt... Nu gäller det att tänka framåt, tänk rätt o tänka nytt!

Stel, styv o klen x2. Mmm, jag o Magiskan är långt ifrån i form. Största jobbet ligger hos mig, att träna upp oss både. 100% på att lägga upp rätt plan för Shira o däribland hitta lust o energi att träna mig själv. Jag är mitt tjockaste och mest otränade jag någonsin. Vågen står på nytt "rekord" o kroppen i spegeln känner jag inte igen. Tufft. Det blir en tuff resa. En till...

Somnar med vemod i hjärtat. Men imorgon kommer med nya möjligheter!

Min klenfis. 8, nästan 9 månaders konvalesens. Det sätter sina spår. Men hon ska tillbaka, men älskade Shira la Biff!

Av madibasshiraz - 18 februari 2018 23:13

Det har nu gått 8 månader och 19 dagar sedan vår värld kapsejsade. 8 månader o 19 dagar sedan min Prinsessa fick fång, värdelösa jävla skit fång!
Nåja, omständigheter och fina stallkamrater räddade situationen och vi "kom undan" med lindrig fång. Jag har gjort allt i min makt och lite till och, håll tummen, vi verkar ha rett ut även detta kaos! Röntgen visar ingen förändring o Shira visar ingen smärta!

Jag har hanterat detta med hängslen och livrem. Jag har tagit det EXTREMT försiktigt och inte chansat på ngt! Det har varit en galet tuff resa, men för henne skulle jag göra om det igen på studs utan tvivel!

I dagsläget skrittar vi utan tidsbegränsning, men travar gör vi just nu 4x1 min per pass, det ökar vi upp successivt varannan vecka. Galoppen ligger på kortare intervall, men på samma upptrappningsfas!

Livet börjar pulsera i oss igen och just nu, tillsammans med henne, är det löjligt enkelt att vara lycklig!

I helgen har vi ridit ut, skrattat på lång tygel o bara myst! Vis kulle rida 50 min i lördags, men inte otippat nog hamnade vi vilse, och rundan blev 1.5 timme lång. Men jon kändes OK när vi kom hem, så ingen fara på taket! Idag tog vi det säkra före det osäkra, Svedje-rundan, den kan jag till 100%. 40 min tog det precis enlighet plan.

Veckan blir som följer, mån - ridbana, tisdag - tömkörning, ons - Martinamys(skog) to-ridbana, fredag till sön - Martinamys

En bra vecka ligger bakom oss, nu blickar vi framåt och gläds åt vad nästa vecka har att erbjuda!

Vi hörs!

Sista backen för helgen, den är ganska jätte lång men Shira är pepp!

Av madibasshiraz - 29 augusti 2017 15:49


Ny resa och en nysatsning mot gamla mål!


En kämpig tid börjar gå mot sitt slut, några veckor kvar sen börjar en ny tid! Den tiden tänkte jag ge mig damn på att dokumentera här! Häng på!


Börjar så smått med att sammanfatta sista tiden och vad som hänt sen sist. Mer om det i kommande inlägg! 


#msvdrömmar #Magiskanojag  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se