Alla inlägg under februari 2012

Av madibasshiraz - 12 februari 2012 18:36


Mollisträning!!! Vilken tränare! Helt otroligt!

   Shira presterade bra idag o jag oxå för den delen! Vi fortsatte med skänkelvikningar/att flytta på rumpan och givetvis fokusreade vi på galoppen! Mollis såg stor skillanad från förra gången, vilket känns tydligt, men det är sååå skönt med bekräftelse =) Tillslut fick Mollis minsann änn mer fart o fason på oss båda två!

Shira försökte däremot maska sig ifrån att göra sitt bästa, då tappade jag HELT tålamodet på henne och hon fick sin livs första riktiga uppläxning av mig! Vemodigt, men jag följde blindt Mollis instruktioner att va mer "på" Shira och inte ge henne tillfälle att sk vinna. Så ja, idag introducerades en ny Matte för Shira! Men jag tror nog tusan att efter chocken lagt sig hos Shira att hon uppskattade och kommer att uppskatta en matte som visar vägen med tydliga hjälper och instruktioner! 



       

Bilder från dagens Mollisträning tagna av Lisa Persson


Det jag tar med mig mest från dagens träning är Mollis slut ord till mig som lät något i stil med:

   Du kan ju det här, du vet vad du ska göra o när du ska göra det! Lita på dig själv, våga rida på ordentligt och framför allt våga göra fel! Shira kan inte begära att du ska göra rätt till 110% hela tiden, hon måste ställa upp på dig oxå! Ni ska hjälpa varandra och genom att fela ihop kommer ni växa tillsammans!

Ja, ännu en härlig bekräftelse att dressyren börjar komma tillbaka till Fröken Fransson! Älskar att dressyra med min Stjärna... även om varenda endaste jäkla muskel värker just nu! 


Av madibasshiraz - 10 februari 2012 11:44


Fredag!!! Äntligen, verkligen ÄNTLIGEN, denna veckan har verkligen varit rent vedervärdig =(

Har iofs haft en del mys för mig, men överlag så har det varit en CRAP vecka! Gamla ledsna Caroline har varit tillbax, och det gillas INTE INTE ALLS... Har inte kunnat sätta fingret på vad det var för fel men igår slog det mig varför jag känns mig allmänt låg, trött, hängig o ledsen... Jag har ju inte kunnat rida/mysa med min Magiska Svarta på heeela veckan! Så ja, det är lika bra o erkänna! Hon är mitt knark, jag behöver henne för att må bra helt enkelt, behöver henne för att vara hel!

Funderade länge o väl på detta igår, o det är inte så att ingen annan kan göra mig lycklig, det är bara så att jag blir olycklig när jag inte får spendera tid med henne <3 Låter perhaps helt sinnes, men så är det! Hon är verkligen mitt allt!

 My only cause for being! My heart, my soul, my reason... Your'e my world!

   


Hur som, torsdagsdiscotrimm stod på schemat o jag och mina favvisar intog ridhuset vid halv 7snåret! Vi satte igång musiken sen skrittade vi fram länge o väl medans vi skrattade, stojjade o bara hade det så där allmänt najs! Sen tog vi allisammans tag i våra Prinssessor o påbörjande trimmandet!

   Till en början med vara Shira stel, stel, steeel. Börjande fundera på om det var badkars-traumat som satt kvar i henne, red mkt förhållningar o försökte få igenom ställningar. Men nja, resultatet va sisåsdär måste jag erkänna! Travade vidare en kort stod, sedan fick hon skritta fritt ett par minuter medans jag samlade mig uppe på ryggen o funderade igenom hur jag skulle få henne mer lösgjord!

Bestämde mig för att fortsätta på påbörjade övningar men att lägga in mycket av Mollis ”flytta på Shiras rumpa”-övningar! O ja, jag måste erkänna att det gick betydligt bättre även om det inte var en jätte bra trimmningpass-insats så långt av oss. Men sen, den va det som om polletten trillade ner för Shira o vips så va hon sådär Magisk som bara hon kan vara!

Red på en stor volt och på öppna sidan tänkte jag lite extra in med rumpan och gav en spontan galoppfattning o dubbesmackning! Tjolapp sa det bara så hamnade vi i galopp!

Jag blev HELT till mig! Sikken galoppfattning! Linda som trimmade sin Ghana samtidigt lyckades spana in oss i exakt samma ögonblick o blev nog minst lika chockad som jag över denna otroligt smidiga o lätta galoppfattning av mig o Shira! Överlycklig över fattningen dundrade vi fram ett par minuter i hennes absolut finaste gunghästgalopp!

Skrittade henne ett par minuter innan vi gick över i vårt svåra höger varv… Men se på tusan, efter 2 misslyckade fattningar kom det en sådan där dunderfattning även här!

Underbaraste finaste hon, som jag älskar henne! Travade ner henne med stan absolut STÖRSTA leende på läpparna! Hon är i särklass det absolut bästaste som finns!


 

Galoppa Shira (3år)


Magiskt, magiskt, magiskt! Att ha förmånen att ha en alldeles egen unghästprinsessa o utbildas och växa tillsammans med henne är en helt otrolig känsla! Obeskrivligt, helt jäkla obeskrivligt!


  


Av madibasshiraz - 7 februari 2012 11:39

Nästan en vecka sen sist o här har det minsann hänt grejjor!


Efter HokusPokus-mannens besök fick hon vila i en dag(onsdag), i torsdags tog jag ett barbacka pass på min blanka svarta! Då termometern visade på härliga -12, så fick Kärleken behålla sitt tjocka(300g) innetäcke o jag var utrustad med massa vinterkläder och intog en skepnad av en ridande Michelin-gubbe! har alrig ridit ridit barbacka på henne tidigare, men oj så mysigt det va!

Dessutom fick vi sällskap av Celma o Matte, som också myste runder barbacka i pyjamas!

Vi skrittade drygt 30 min, sen fick Kärleken lite extra hö i boxen att mumsa på för att hålla uppe värmen!

   Fredagen va det bestämt att jag skulle dressyra lite lätt! Fick sällskap av bästa Linda o hennes dunder Ghana! Eftersom minusgraderna passerat 10-strecket bestämde vi oss för att behålla ”lilla”(150g) innetäcket på även vid ridning! Funkade skit bra, HW täcken is the shit helt enkelt =P

Däremot var det i kallaste laget att rida ordentligt när det är så kallt, händerna fryser och man blir inte lika ”med” som man kunnat önska sig! Hur som, Shira va fin och lyssnade bra på förhållning och ställningar! Tyckte mig känna en liten förändring(till det bättre) i högervarvet, hon var smidig och jämnställd tyckte jag! Efter 20min trav/jogg bestämde jag mig för att det fick räcka för dagen! Skrittade av våra Prinssessor, myste i stallet o hade det så där bra som bara lyckligaste hästtöser kan ha efter ett härligt pass tillsammans med sina Sessor!


I lördags fick minsann Kärleken vila, -12 grader och jag hade lite annat på schemat för dagen… Men hon verkade inte så missnöjd över det beslutet!

   I lördags flyttade även en ny tjej o hennes lilla Pandora in till oss. Pandora ska gå i vår hage!

Hönsmamma som jag är så lindade jag Shira innan ihopsläppet pga frusen o väldigt knöligt underlag i hagen! Precis som förväntat gick det bra att släppa in en ny flicka i vår hage! Shira är ju den som bestämmer i flocken och det poängterade hon tydligt och bestämt för lilla Pandora, som faktiskt verkade uppskatta detta! Om inget annat så uppskattade hennes Matte det, Pandora har nämligen en historia av att hamna lite i klistret [läs skada sig] när hon tar på sig ledarrollen! Hon reder lixom inte riktigt ut det...

   Vi  har verkligen världens bästa Prinsessor! Efter 10-20minuters jagande/busade lugnade de sig o de var polare allesammans =)


I söndags va det minsann den mysigaste dan på vääääligt länge! Jag o Linda packade lite fika o begav oss ut på en lååångritt i össnö[Elins mkt braiga uttryck på när det snöar massor, typ som ösregn fast snö!].

Vi tog på oss, hästarna o vovvarna massa med kläder sedan begav vi oss iväg längst baslinjen! Efter nästan 1,5 timmes ritt hittade vi en mysig glänta och satt av hästarna o plockade fram fikan! Varm O'boy o mina gigantic kladdekakemuffins! *mumsfilibabs*

Shira, som helst ville sitta i Mattes knä, uppförde sig exemplariskt! Stod som ett ljus brevid mig o väntande snällt på att få ta del av fikan! Muffins fick hon inte, men jag hade packat med lite godis till hästarna också så de fick lite lakisgottis att suga på!

   Efter många och långa skratt hoppade vi upp på hästarna igen och begav oss snart av i galoppa mot nya äventyr! Bästa livet, bästa bästa BÄSTA livet!

Nästan 3 timmar senare kom vi hem igen! Underbart sätt att spendera en söndag på! Vovvsarna, hästarna o Mattarna va trötta men väldans väldans nöjda! De gör mig lyckligast!


         

Oförglömliga stunder

  

I går(måndag) däremot va inte en riktigt lika bra dag =( Det hela började med att telefonen ringde vid 8-snåret! Det var Johanna(som släpper ut de andra hästarna i stallet), och eftersom hon vet hur nojjig/tramisg jag är med Shira valde hon snällt att inleda med att:

- Hej! Shira har haft ett litet trauma nu på morgonen, men lugn... för hon är INTE skadad!

Hjärtat rusar iväg o jag undrar vad tusan min lilla Klump kan ha ställt till med nu =S

Vidare berättar Johanna hur hon fått hjälpa Shira upp ur badkaret på morgonen… Shira har ju en liten fason för sig att gå upp med frambenen i badkaret o stå och slå med hovarna i detta för att uppmärksamma omgivingen på att hennes vattnet och/eller maten är slut! Igår höll det däremot på att gå riktigt illa för min lilla McYver =S

Antagligen har hon haft snö/is under hovarna och i halkat när hon trampat upp i badkaret, slagit ner på knä och varit på vippen att slö över och helt trilla ner i badkaret! Som tur va hade hon ängla/Johanna-vakt som kom till rescue och med lite moraliskt stöd och lite draghjälp i täcken lyckas få upp och ut Shira!

Slutet gott allting gott, men USCH o FY så illa det kunde gått =S Vågar inte ens tänka på hur det kunde slutat med tanke på att karet står precis vid trådarna oxå... Åh, hemska tanke =(

   Gjorde en snabb svängom med volvon eftersom vi var på väg mot jobbet och körde upp och tittade till henne! Hon var oskadd, men hon såg allt lite chockad/skärrad ut! Precis som:

För det hände en liten läskig olycka, matte! Å det va INTE mitt fel, jag lovar =S

Jag pussade massa på min Blanka Svarta, skällde lite o gosade upp humöret på henne innan jag rensade hagen på badkar! Så nu får jag ta och ordna nya foderstationer till våra flickor, men jag har en plan för detta =) Även nya vattenkar får införskaffas, jag chansar INTE på att Shira lärt sig den här läxan =)

  Min lilla Klumpeduns, mitt uppe i sin numera TOKFÖRBJUDNAfason!

  

   Även om det nu gick bra för Shira var den en sorlig dag i stallet då en av tjejerna fick ta farväl av sin Prinsessa som nu tyvärr gör min Älskade Everth sällskap i trappalanda =’( All tanke till dig, E!

Det är det absolut största nackdelen med att ha djur, att behöva skiljas från dem, och framför allt att när man behöva skiljas från dem alldeles för tidigt =(


Ikväll blir det vila för Shira! Hoppträningar i ridhuset + attlilla Majken ska ha 5års kalas! Men imorgon hoppas jag på mildare väder och ett litet trimmingspass i ridhuset!

Längtar efter att dressyra på riktigt med min Magiska Svarta!


Just det, projekt "ny" tävlingskavaj är igångsatt och mina favvo Martha ridbyxor fick också sig en liten upphottning i lördags! Hade ju en liten muggvaslin-olycka med den i höstas (hela låret är fullt med vasselin) vilket gör att de INTE går att få rena, resultat = ett beigt och ett smutsgrått ben… Inte så najs!

Så de fick följa med kavajen in i tvättmaskinen o förvandlas! Från smutsgrå/beige till svart/grå med ljus skoning och kontrast sömmar! I'm nöjd, Sjukt coola!


       

Ovido - Quiz & Flashcards