Direktlänk till inlägg 18 april 2011

Fröken Tomebloss

Av madibasshiraz - 18 april 2011 09:24

Underbara Shira!!! Hon är helt magiskt fantastisk! Har nog aldrig varit så stolt över något, någonsin som jag var igår! Älskade underbara Tösen Min så bra hon uppförde sig! Tillsammans är vi guld!


   Hela polisträningen började väl sisådär egentiligen! Jag var först in i ridhuset och Shira tyckte att hörnan där de hade lagt ut alla sina saker (bollar, hinder, presseningar m.m m.m) var superäcklig! Men jag fick lite privat lektion av tränaren, så han hjälpte mig att få ordning på Sessan! Sen va det precis som vi hade satt på ON-knappen!

Shira kämpade på kanonfint på varje övning, visst blev hon rädd emellanåt, men det fina med min Prinsessa är att hon blir rädd, stannar och tittar/funderar över situationen och när matte sen ber henne gå igen har hon redan listat ut att det nog inte var så farligt som hon först trodde och går lugnt och fint förbi/genom hindret! Fantastiskt psyke på bästatste bäbisbus!


   Polistränaren hade ett gott öga till mig & Shira och utmanande oss så gott han kunde, han höjde svårighetsgraden på varje ”station” så fort vi närmade oss utmaningen! Vi gick bl.a igenom ett ”presenningstält” (en lång pressning som de vikt och hängt över en lina i taket), de andra hästarna hade jobb nog att ta sig igenom bara presenningen hängde där… Men när jag och Shira gick igenom drog de i varje snöre, så det blev som att gå mitt inne i ett stormade tält + att Mr Tränare stod och slog med långpisk på presenningen… Först tyckte Sessan att det var asläskigt (och Matte också för den delen), men när hon och jag väl snackat oss samman om att det här skulle vi minsann klara ut tillsammans skrittade vi på långa tyglar genom ett flygande pressningstält med ljud från långpisken mot presenningen! När vi kom ut igen stod Tränaren bara log o sa:

– Du har en fantastiskt bra häst!  

Fröken Fransson blev x-antal cm längre och rakare i ryggen då kan jag säga, och det föll en stolt glädjetår längst kinden!!!  Me love my Prinsess!


   Sen gjorde vi en massa andra övningar också bl.a rida med fanor/flaggor, markpresenningar, skritta genom brinnande hinderstöd, fyrverkerier, gå förbi parasoll som snurrar och åker upp och ner m.m m.m Det var bara en övning som jag hade riktiga problem med Shira. Men det var framåt slutet av träningen, så jag tror faktiskt att det var mest trött-ERROR i hjärnan på henne! Nästa gång fixar vi det momentet oxå lätt som en plätt!!!


   När träningen var slut, hade han ett ess i rockärmen som han ville att jag och Shira skulle testa! Han tog fram ett sånt där jätte baota långt tomtebloss och fäste det på en lång pinne, tände fyr på blossen så det sprakade och brann! Sen gav han mig det och bad han mig svinga det från sida till sida (som med fanorna) på Shira och samtidigt skritta framåt (med en enhandfattning)! Sagt och gjort…

Så där satt jag på min fantastiska 4åring med ett sprakande, brinnande och lite illaluktande tomtebloss slängandes från sida till sida, över öron och ögon, på långa tyglar och skrittade runt i det läskigt pyntade ridhuset i ca 4 min! Shira imponerade STORT!!! Och om jag älskade henne innan, så ja… hon är det bästa som hänt mig helt enkelt, alla kategorier! (Film på tomteblossridning kommer inom kort)


Efter tomteblossritten bröt Fransson ihop totalt (av lycka), fick gå upp o gömma mig bakom presenningarna och gråta en liten skvätt mot min älskades hals! Kan inte för mitt liv förstå hur jag kan ha haft en sån jäkla tur att få en häst som Shira! Kan inte begripa vad jag gjort för att förtjäna en sån Ängel! Hon lirar i en klass helt för sig själv! Fyra år (riden i ca 6mån) och den utan tvekan mest stabila hästen på plats under gårdagens polishäst/miljöträning! Kan man vara annat än vara/känna sig som världens lyckligaste hästtös?! Inget eller ingen ska någonsin få komma emellan mig och min Prinsessa och ingen ska någonsin få ta henne ifrån mig… not ever!


 


När jag tagit in henne i stallet, sadlat av och pussat på henne ordentligt tog jag ut henne för lunch i hagen! Hon åt en god stund sen gick hon och la sig! Låg raklång i hagen och gottade sig helt utslagen,  mkt välförtjänat dessutom! För hon kämpade verkligen ordentligt under träningen! De andra stona i hagen fick sen helt plötsligt värsta damp-rycket och for runt som skållade råttor i hagen, Shira lyfte bara på huvudet tittade på dem precis som:

-  Hallå, brudar! Skulle ni kunna dämpa er lite,

jag försöker chillar lite här efter en tuff polisträning!

Sen la hon ner huvudet igen och somnade om… Samtidigt som de andra yra hönsen till ston for runder runt henne i hagen!!! You just got to love My Prinsess!


     

Fröken Min chillar i hagen!   


Kvällen avslutades med midda med de bästaste av hästvänner  <3  Jag ha det för jäkla bra just nu, life is good, life is fantastiskt jäkla magiskt good!  Nu väntar3 dagars jobb, sen börjar påsken och alla äventyr som ska hinnas med då, och all tid som ska spenderas tillsammans med min Kärlek! Längtar längtar längtar!



 
 
Ingen bild

Johanna

18 april 2011 10:05

<3

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av madibasshiraz - 29 januari 2019 23:18


Swisch *ljudet av 9 dagar som passerar*Jobb, rörelse, mysighelg med N, vardag, snökaos, inställd premiär och sjukdom. Kort uppdatering sen sist!Shira gick 3 pass förr veckan, varav 1 uppsuttet. Godkänt betyg för en tokig vecka. Önskar att det fanns m...

Av madibasshiraz - 20 januari 2019 19:56


Söndag. I did it! Planen höll, o nu är min rumpa placerad i soffan. Maten i ugnen o N väljer söndagsförmiddagen! Så miljoner mkt bättre känsla i kroppen idag! Caroline vs dumma tankar 1-0! Kalaset igår va så mysigt! Tack! OH yes! Nu växlar vi u...

Av madibasshiraz - 19 januari 2019 15:14

Faaaaaaan! Jobbet var krångligt, tredje gången jag kör lön varav andra helt solo. Massa nytt inom julledigt o massa tjafs. Blääää. Men det som är mest Blääää är att det egentligen inte alls är Blääää. Egentligen är det tjohooo! Jag tycker det är SV...

Av madibasshiraz - 19 januari 2019 06:17


Lördag. 06.08. Strax påväg till jobbet. Mmm, så är det. Så kommer det vara en tid framöver. Men så får det va. Allt har sin tid. Sina perioder. Livet. Shira va hos tandläkaren i torsdags. Allt såg fint ut! Skönt! Däremot har hon börjat gnaga på ...

Av madibasshiraz - 16 januari 2019 21:56


Idag har jag vatt i tränat! Japp, you heard me! Hittat ett lagomt ställe för mig att träna på. Onsdagar 18.00, core-pass var fjärde Yoga. Japp, det här har jag lovat mig. Måstemåste hålla detta! Jobbet är kul. Svinkul! Har ett stort projekt på G s...

Ovido - Quiz & Flashcards