Alla inlägg under april 2012

Av madibasshiraz - 6 april 2012 20:33


I onsdags tog jag så tag i Fröken Jag vill inte åka transport! Kopplade Bojen på Vovlon o riggade släpen!

La en hötuss precis framför lämmen, en på lämmen, en mitt i släpen o en jätte jätte tuss hängandes längst framme i släpen!

   Fröken Fäken i hagen hade redan hunnit hispa upp sig av det faktum av att jag var o dona i släpen =( Sprungit över vatten spannen o vällt ut alla liter vatten =S SUCK! O hispat runder en stund! Fattar inte tösen att hon har brutit benet?!?!?!

   Hur som, in från hagen åkte hon fort som tusan o på med skydd! Lindade det skadade benet riktigt jäkla hårt o på med skydd över lindorna! JAAA! I know, jag är en pjoskis!

I alla fall, sen gick jag mot transporten! Å eftersom Shira just nu går på bantningskur så uppskattades höet MASSVIS av henne! Hon tuggade i sig första tussen o kollade misstänksamt mot hög nr 2 (som låg mitt på lämmen), tog ett stort steg med frambenen upp på lämmen! DUKTIG TJEJ! Jag satte mig ner inne i släpen precis vid hög nr 3 medans hon tuggade i sig hög nr 2 o söööög i sig all beröm jag fullständigt öste över henne!!!

Planen var att hon skulle få ta det i sin egna lugna fina takt, ingen stress eller press! Hade tänkt nöja mig för dagen när hon hade alla 4 tassarna på lämmen! Tänkte ta mig an lastproblemet med små små babysteg!! Men tji fick jag, rätts om det va tittade hon på mig med sina finaste finaste ögon, sneglade över huvudet på mig o bamsenätet med hö där framme, snabbt som tusan kom jag upp på fötter igen för jag kunde läsa hennes tanke: MAAAAAAAAT! och tjolahopp sa det så klampande min lilla älskade tjej RAKT IN i släpet! 

MUMSFILIBABBS, sa hon o glufsade i sig höet!

Backade ut henne efter en stund sen senare o bad henne sen bara gå halvvägs upp på släpen! Javisst sa hon, Nemas Problemas! Som tack för den insatsen fick hon lakritsgodis x massor! Backade ut henne igen o bad henne gå hela vägen in i släpen! Absolut, matte! Det ordnar jag sa hon o klev rakt på!

   ÅH, älskade häst! Men lika glad för att hon gick på lika förbannad blev jag över hennes JÄVLA tramserier i måndags när hon tokvägrade gå ombord! Surkärring!

Backade ut henne och gick en liten volt på gårdsplanen sen gick jag mot släpen igen, men Nehe DU! Nu gick det inte LÄNGRE… Hon tvärstannade slog upp huvet rakt mot skyarna =S Jag drog till i grimskaftet o höll emot när hon försökte backa, varpå hon blev jätte sur o gav mig hennes absolut argaste blick!

Okay tänkte jag, nu gäller det att tänka om o vara fröken listig! Hur gjorde jag första gångerna när hon bara gick rakt in?!

Jo, jag hade löst hängande grimskaft och bad snällt henne gå in helt utan tvång eller krav!

Så jag släppte efter på den spända grimskaftet, backade så jag stod bredvid henne smackade på o bad henne vänligt med bestämt att Hörru dudu, nu marsherar vi på!

–OK, mammsen! Lets go! Å ombord gick vi, hon o jag tillsammans <3

  Så om jag nu inte förstått det tidigare förstår jag det klart som korvspad att min lettiska lilla Prinsessa kan man inte tvinga till ngt. Hon blir direkt förnärmad om man skäller på henne när hon gör så gott hon kan eller ställer krav som hon inte kan lösa! Det gäller alltså att ordna så man har bra förutsättningar och sedan be henne utföra önskat moment, o då gör hon allt man ber henne med bravur!

Skulle jag däremot dra henne i munnen/grimman, piska eller på annat sätt (enligt Shira) kränka henne så tar det tvär stopp… Sen kan man ju stå där med skägget i brevlådan för då gör hon inte ett dugg! Så Up Yours säger jag till all de (i mina ögon) puckon som tror/tycker man ska dominera/ ”slå” hästen till respekt! Tvivelaktiga människor!

   Nej, vi har så kallad delad vårdnad över bestämmanderätten jag o min Magiska! Hon vet att det är jag som är chefen, men hon får också vara med o bestämma ibland! Vi tar oss helt enkelt an livet utmaningar tillsammans och hittar gemensamma vägar att ta oss fram på! Å jag ska säga er en sak, det är en helt magisk känsla när man är helt 100% samspelt med 650kg muskler! Hon gör det jag ber henne, inte av rädsla för att få stryk eller ”hamna i klistret” utan bara av den enkla anledningen att jag bad henne!  Mmm, lyckorus genom hela kroppen o glädjetårar längst kinderna! Tillsammans är vi det bästa som finns!

   Hon & Jag, jag & Hon! Tillsammans klarar vi allt, just bring it on <3

 

Hur som, jag är fullt medveten om att det redan imorgon kan gå rätt åt skogen igen. För ett sto är alltid ett sto, precis som jag alltid är jag! Vissa dagar är man inte på humör helt enkelt ;)

   Målet med lastträningen var att jag ska kunna lasta henne själv i framtiden, skicka på henne o stänga dörren! Färdigt!

Framtiden anlände dock fortare än jag anat för igår gick hon rätt på släpen, helt självmant! Backade ut henne och skickade sedan in henne medans jag stod kvar vid sidan! JAVISST! Har man världens bästa Lett så har man!

Gjorde om den fär proseduren ca 5 gånger, klockrent VAR gång! I just adore my Love!

   Imorgon testar vi på nytt, o dan efter det o dan efter det o dan efter det för sen dan efter det(onsdag) är det OP i Malmö som gäller =S


Längtan!

ANNONS
Av madibasshiraz - 3 april 2012 21:13


FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN FAAAAAAN FAAAAAN  ='(


Fick precis ett INTE så upplyftande samtal från Björn =( Kirurgen (Palle Brink) ville INTE ta Shiras operation stående, utan hon måste sövas =S Dessutom hade han(Palle) en bad feeling över hela grejjen... Tydligen va Shiras griffelben korta och hans första tanke var att hon var opererad tidigare =S Ev. ärr vävnad etc kunde tydligen komplicera operationen (vid stående) o Palle kunde göra ett bättre jobb om hon sövdes! FAAAN!

Kontaktade direkt Sofie(som sålde Shira till mig) ang. den ev. operationen och hon va lixom jag nästan 99% säker på att så INTE var fallet. Hon skulle dock se om hon fick tag på Shiras uppfödare! Tack snälla snälla Du, Sofie! Så håll tummen, hårt hårt hårt på att hon lyckas luska reda på ngt!


Men det är ju Just my FUCKING jävla luck ='(


Hur som, jag vet att jag MÅSTE fortsätta tänka rosa muffins och att det här SKA/MÅSTE/KOMMER gå vägen...

Å ja, jag vet att många tycker jag är en riktig jäkla tramsbytta. Å i propotion till mkt annat kanske det kan uppfattas som en piss i Nilen, MEN HON ÄR MITT ALLT! Hon är hela världen för mig, mitt alldeles egna lilla Mirakel o mitt happy ever after... My all <3

Vet att jag måste hålla humöret uppe och le o vara glad! Men ibland blir det bara för jobbigt, ibland orkar man bara inte med att hålla skenet o det där konstgjorda leendet uppe =S


Nehepp nu får det vara färdig tjatat o gnatat för idag... Tar en kik igenom alla våra bilder på alla de massavis magiska ögonblick jag o Magiskan delar... Sen kryper jag ner o försöker sova o drömma om min finaste! Sen blir det imorgon o imorgon är en ny dag! Nya tag o nya timmar att spendera tillsammans med Kärleken min <3


 

What others just read about! Älskade du, älskade VI!

____________________________

They don't how long it takes,

waiting for a love like this...

Lucky - Jasom Mraz & Colbie Caillat

ANNONS
Av madibasshiraz - 3 april 2012 17:00


Övertid på jobbet =S Siffrorna snurrar i skallen så Fröken Ekonom tar en välbehövd paus...! Studsar inom FB o MammaVeronica har en så klockren status så jag va bara tvungen att dela med mig här oxå:


"För att bli lycklig här i livet så

leta inte efter den du vill leva med utan den du inte kan leva utan!"

 

Jodåsåatte...ja... Hihih! det va dagens pik det ;)


En timme till här på kontoret, sen får minsann resten av bokslutsarbetet vänta tills imorgon... Jag längtar nämligen som en toooka efter henne jag inte skulle klara mig en dag utan!

Min älskade Magiska <3


  

För ett år sedan tilbringade jag dagen såhär!

Mmm, God works in mysteries ways!

För här sitter jag nu... övertid på jobbet o med en skadad ängel i hagen =(

sometimes... life just not fair , not at all!

 


Av madibasshiraz - 2 april 2012 15:33


*suck* Dagen började inte så bra, Fröken Shira har bestämt sig för att inte vilja åka släp längre...

   Hon åker ju bara till veterinären där de sticker henne med läskiga läskiga sprutor =( För är det något min modiga Ängel inte klarar av så är det just sprutor. Hon är livrädd för att bli stucken o om man nu ska se krasst på det hela, så är det ju det enda hon kommer ihåg av sina vetrinärbesök... Så det är ju inte så konstigt att hon börjat transport vägra, skulle jag oxå gjort om jag var hon!

   Tur att man har goda groannar o en bamsestark Papps som drog på henne på släpen x2!

Så so fort hon är frisk är det lastträning på Kalvåkersvägen som gäller! För, även om jag förstår dig, så här kan vi inte ha det älskade du!


Väl hos Björn gick det ganska OK. Frakturen ser väl hyffsat "bra" ut så nu ska vi boka OP, inom 2 veckor hoppades Björn på! Han kunde dock inte säga ngt om hurvida han trodde hon skulle sövas eller ej =S

Men han lovade lovade lovade mig att så länge hon bara klarade OP'n så skulle hon bli HELT återställd och gissade på att jag skulle vara uppe på ryggen inom 4-8 veckor efter OP'n =) LYCKLIGA LYCKLIGA jag som har en veterinär som Björn!

   Björn tog dock upp lite andra frågor kring Shira som fick mig att bli väldans fundersam o riktigt lessen i ögat. Men efter en god middag med far o samtal med mamms, finaste vännerna o Malin så har jag beslutat mig i det ärendet oxå! Bara hoppas att jag tog rätt beslut =S Hatar att ta beslut, hatar hatar hatar =S


Är fortfarande helt galet jävla orolig för själva OP'n, så det blir 2 veckor till av sömnlösa nätter o migrän framåt kvällningen =S Men sen, sen ska det förhoppninsvis vara over and done!

   Har dock valt att vända på statetiken (ekonom som man är!) så istället för att säga att 1 av 100 INTE klarar narkosen väljer jag att fokusera på att 99 av 100 faktiskt KLARAR narkosen! Å det är ju mkt bättre statistik!

   Min Ängel ska, om hon nu tvunget måste sövas, vara en av de 99st det är det inget tvivel om! Så MÅSTE det bli!


          

Låt hela världen få veta att det är här du trivs bäst!

Älskade Magiskan,

hos dig trivs jag allra allra bäst <3____________________________________

fr.o.m nu delas inte mina inägg ut på FB!

Av madibasshiraz - 1 april 2012 19:42


Då sitter man här igen... dan före ett sånt där JÄVLA återbesök =S 

   Alla känslor snurrar på högvarv, kan inte kontrollera tårarna o 1 000 olika scenario spelas upp i min hjäna =( Jävla jävla min hjärna, önskar jag var en såndär normal männsika som inte oroade mig så där puckat mkt heeela tiden. 

Hur som, imorgon ska vi så få all info om framtiden, nya röntgenbilder ska tas och OP tid bokas. Orkade inte prata med Björn om framtiden eller hur allt kring denna skadan går till förra gången, så nu har jag 100tals frågor till honom! Tur man har världens bästa veterinär vid sin sida!

   Papps kommer o hämtar oss kl.8 imorgon bitti, sen drar Jeepen o Bojen mot Näsum. Kepp You fingers cross!

Återigen, tack alla finingar o underbaraste failjen för ni tar min oro på allvar o ger mig så otroligt med stöd!

   Meducinkuren är slut o det tycker jag märks på henne... Har vilat benet mkt idag o är lite låg i ögonen. Matlusten finns dock kvar HELt oförändrad! Mitt älskade matvrak =)


En parantes i den lite gråa o lite låga söndagen är dagens debutritt på Malin fina Rossi! Vilken kille han är alltså =) Malin kan vara stolt ägarinna o vilket jobb hon gjort! 

   Det slog mig när jag hjäper henne med sin Rossi, vilket jäkla resa jag o Magiskan gjort de senaste åren! Från att vara precis bara insutten till 62% på tävlingsdebuten! Gaaanska så bra jobb av ett litet unghäst-blåbär som mig! Resultaen säger iofs mer om min Stjärna än om mig, hon är helt outstanding! Nu är hon grundutbildad o "klar", vi ska bara hitta rätt väg ut från denna dumma omvägen o tillbaka vår väg mot våran väg mot FRAMTIDEN! 

   Nu tänker vi muffins o glada rosa tankar! Det här blir bra, det här MÅSTE bli bra!


Knasbild iofs...

Men att det var kärlek vid första ögonblicket behöver jag väl knappast säga?!

My all <3 


Så tog vi då våra första steg på vår resa tillsamans!

Stora stabila rakt in mot en helt magisk framtid!

Knappt 2år senare.. 62%-are på debuten!

Ännu ett magiskt moment tillsammans!

Sötaste midsommar flickan!

Finns ingen Kärlek som vår Kärlek! 


______________________

Tack för just DU finns!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se