Alla inlägg under mars 2011

Av madibasshiraz - 31 mars 2011 20:34


Fröken Trubbel har spenderat ca 1 timme ute i tokösreg! Är blöt långt in på underkläderna och fryser så hela kroppen skakar... Ändå kan jag inte komma ihåg att jag någonsin varit lyckligare än så här, not ever!

   Trots att regnet verkligen ÖSTE ner på oss och det blåste isvindar fick vi ännu en fantastisk ridtur i skogen tillsammans, jag och min bästaste BäbisBus!

   Fast att händer, fötter, lår och knä va i princip stelfrusna fanns där ändå ett leende på mina läppar konstant under och efter ridturen!

   Hon är det bästa som hänt mig, alla kategorier! Finns ingen som hon, finns inget som kan mäta sig med henne eller den lycka hon ger mig! Det här, det här är varför man lever, det här är varför man kämpar vidare när allt känns så där orättvist och tungt! 


 För den här kärleken, för den här lyckan,

för det band hon och jag delar finns det inget som slår!

För det är här jag hör hemma och det är här jag tänker stanna

<3


Av madibasshiraz - 30 mars 2011 16:49


Tänk om varje dag var onsdag =) Har haft en kanondag på jobbet (!) och nu väntas mys i stallet med Shiriz och Noppan, långtur i skogen med bästa Mr eLioT och sen kraschar vi hemma i soffan med godispåsen till Grey's och Off the Map...

LIFE IS GOOD!!!


   Loving You brings Me to Life!    

 

Idag får bäbis vila, och imorgon tar vi en tur i skogen igen! Patellaspöket is back igen =( så nu drar vi ner på tempot ett tag och låter Tösen Min lägg all sin energi på att växa ist! Blir nog däremot ett litet "bäbis"träningspass för Linda i nästa vecka iaf! Finns ju massa som kan tränas på fast man "tar det lugnt", som oraklet i Örmatofta sa =)

   Är ju fortfarande sjukt peppad att få träna igen, så det känns lite Crap!... Men vi får ta det i små, små bäbisträningssteg helt enkelt! Och det är helt okey för mig, tar det hellre lite för lungt nu och har en frisk och sund häst i massa massa hundra år framöver =) Vill inte för allt i världen inte få en "upprepning" av min kära Everth uppväxt och liv =(  Tillsammans delar han och jag några fantastiska minnen, även om de blev alldeles för få, och han kommer alltid vara kung i min värld o mitt hästhjärta! Även om det bitvis är ordentligt tungt utan honom vid min sida, vet jag att han har det bättre nu! Han har det så mkt bättre än han någonsin kunde fått det här hos mig, tyvärr... nu är han iaf smärtfri, nu slipper han allt det onda.


    

Du är saknad, älskade Everth von Bus!


_____________________________________

"This love is untouchable.

A feeling my heart just can't deny-

Each time I look in Your eyes,

O baby, I know why.

This love is unbreakable!"

Av madibasshiraz - 28 mars 2011 14:57


Hemma efter en minst sagt bra kväll i stallet =) Fick en mysig skitttur i Uddarp med Melle & Noppan, Lina & Nova och Erika & Tidie! Hur mysigt som helst, våren är verkligen på G! Underbart =P Blev en recheck på dejten imogon igen, 18.00 sharp väntas ännu en härlig skogtur med härliga stallvänner!

Men nya gjorden dessutom, JEPP! Imorgon är det premiär! ÄNTLIGEN =)

   Hon var för övrigt piggare idag, kändes inte "märklig" att rida och efter passet andades hon fullt normalt! SKÖNT! Skittar igång henne lungt nu i veckan, så får vi se om Fröken Bus orkar med lite trav framåt helgen! 

  

Tänk så bra allt kan bli! Det finns verkligen mängder med solsken bakom regnet! Inte ens i drömmarna kunde jag det tro att det var så här det skulle bli, vågade inte ens drömma om mitt alldeles egna happy ending... Men nu tycks det vara här, trots allt!

tänk vilken jäkla tur jag hade som hittade just dig,

och att vi hittat varandra =P Me love You!

Shira & Nova  


Shira o hästarna är som sagt bästa terapin, och det är få ställen som är så bra att filosofera på som på hästryggen en underbar "vår"kväll som denna! Man halkar allt för ofta iväg på olika, mer eller mindre, märkliga tankarna när man sitter på hästryggen o mår sädär galet bra =P Har tagit några av mina aboslut bästa beslut här i livet när jag spenderat tid med någon av mina pälsklingar!!! Tror dessutom att jag kom fram några bra beslut idag oxå faktiskt! Alltid lätt att verka klok och tänka "rätt", sen ska man ju leva upp till det i verkligheten oxå =P Älska o anta utmaningen!

Bjuder på en sammanfattning av dagens mest meningslösa tankesnurr från ridturen:

   Blev ju kallad SnubbelBubbel när jag var liten eftersom jag hade en fantastisk talang att snubbla över i princip allt och ingenting! Hela min uppväxt har jag gått omkring med minst ett ordentligt skrubbsår någonstans på kroppen =P Så ja, SnubbelBubbel har alltid passat bra in på lilla mig! Men nu då, efter en stunds funderande på hästryggen, har jag kommit fram till att det inte passar riktigt lika bra längre! Har nämligen hittat en ny talang hos mig själv! Tror nog att jag växt in i en ny fas här i livet... och jag tror att Fröken SnubbelTrubbel är ett betydligt bättre smeknamn för lilla mig! För det spelar ingen roll vad jag tar mig för, jag har en absolut magisk tendens att ramla rakt in i en hiskelig mängd trubbel!!! But Hey, That's me!


Fröken SnubbelTrubbel

<3

Mr eLioT




________________________

Cheryl Cole - Fight for this love 

"Förstår inte att folk envisas med att

lova mig föralltid,

när de ändå bara menar så länge..."

Av madibasshiraz - 27 mars 2011 22:29


Snipp, snapp o så va helgen slut, o jag som tyckte den precis börjat =S  Crap!

   Har hur som helst vatt en riktigt bra helg! Lördagen var helt outstanding!!! Heldag med Linda o VärmlandsJohanna nere på Flyinge! Först en 4 timmar lång unghästclinic! Mkt trevlig, massa bra tips att ta med sig hem inför det fortsatta arbetet med bästa bäbisbus! Mkt fina unghästar (även om ingen va så fin som min är) och en hel del fina beridare oxå, synd att det inte gick att ordna med ett paketpris för hela Ramazotti ekipaget =P

   Efter en god och varmande lunch checkade vi in på hingsvisningen (som för övrigt inte var mkt att hänga i julgranen) och Linda impulsshoppade lite Careme-gener till sitt sto Gahna! Kommer bli skitbra! Han va en riktigt riktigt najs hopphingst med finfint steg! Så till nästa sommar kommer det ytterligare en liten bäbis uppe hos oss!!! Tycker det är bra att Linda förser oss alla med gulliga små mular att mysa med!!!!    Tack flickor för en helt fantastisk bra dag

   På kvällen vart det midda o filmtajm hos Johanna! Gott o sådär BFFnajs som det alltid är!

  Idag vaknade jag kl 14.00 men sen visade det ju sig att kl var 15.00 ist! Så det var bara att kasta sig i bilen för att hämta hem bästa lilla vovven som har bott hos mormor i helgen! På vägen hem svängde vi inom stallet o fixade till lillasyster och tog en mysig kvällspromenad tillsammans alla tre! O nu, huxflux, är dagen slut =P Så ja, det har varit en extremt kort dag idag... Men det va det lätt värt, sömniga söndagar efter underbara lördagar är bästa uppladdningen inf en ny vecka och nya äventyr!


Ska ut med Mella o Noppan i skogen imorgon och se hur min lilla Sessa mår! Hon har varit pigg hela helgen!!! Hoppas hon är sitt vanliga pigga mysiga jag efter ritten imorgon också! Sakanr att rida henne, saknar den där magiska känslan i magen när vi flyger fram tillsammans!

  


          

mina hjärtegryn, mina allt  

Av madibasshiraz - 23 mars 2011 16:02


Alla riktiga par har ju en sång som är deras! Här är min o Shirizens! Mitt lilla underbara mirakel


Det var en spillra av mitt forna jag, såg inget ljus inte en strimma svag...

en vingklädd fågel som inte ens drömde mer.

En sång av sorger, trycktes allt längre ner...

men när jag mötte dig älskling, så ändrades allting brutalt!

Visst finns mirakel, och för mig är det faktiskt du!

I dina kyssar öppnar himlen sig för mig nu.

Visst finns mirakel, i din kärlek så stark och sann!

I dina kyssar å i att vi har funnit varann.

Du öppnar dörrar jag inte visste fanns, en dörr till livet,

jag fick en andra chans!

Jag älskar dig mer än du kan förstå.

Jag vet du bär mig när jag inte orkar gå...

Sen du gav mig din kärlek förändrades livet brutalt.

Visst finns mirakel och för mig är det faktiskt du!

I dina kyssar öppnar himlen sig för mig nu.

Å allt är så enkelt och så självklart,

så skrämmande och underbart!

Mitt mirakel är du!

Visst finns mirakel, och för mig är det faktiskt du.

I dina kyssar öppnar himlen sig för mig nu.

Visst finns mirakel i din kärlek så stark och sann!

I dina kyssar å i att vi har funnit varann!


Fredag imorgon, äntligen! Har varit en lång och märklig vecka...  Ska bli skönt o få helg, även om jag gillar vardagar och allt vad det innebär =)

   Inväntar besked från Mr Veterinär på Shiriz blodprov... hon ska få vila i helgen, lite små promenader vid hand så hon får komma ut o se världen lite. Men annars får hon ta det det lilla lugna tills hon är sitt  vanliga pigga jag igen!

   Vi inleder helgen med ordentligt fredagsmys här hemma i imorgon, sen beger vi oss till Flyinge för unghäst clinic på lördag! Ska bli riktigt roligt och hoppas på att det kommer bli ordentligt nyttigt för mig! Shiriz är min första bäbishäst, vill ju kunna ge mig Prinsessa det bästa som bara går att de henne! Avslutar dagen där nere med hingstvisning! Sen får vi väl se vad den kvällen erbjuder =P

   Söndagen är än så länge ett stort stort frågetecken! Men vi ska nog lyckas fylla den dagen med äventyr oxå =)


It's a beatiful night we're loking for someting dumb to do..

Hey Baby, I think I wanna marry you!  

Av madibasshiraz - 23 mars 2011 09:10


Vår i luften och jag mår sådär ruskigt oförskämt bra igen! Tänker o saknar lilla Farfarsgubben titt som tätt, men det är så det är och så det kommer att förbli! För det är ju så som han kommer att finnas kvar föralltid hos oss =)


 

Me and my Mr Fjomp

   

   Shira är lite hängig just nu... Efter ridpasset i måndags var hon helt slut, svettades och flämtade som jag vet inte vad =S Blev ordentligt orolig, men efter att ha snackat lite med de andra (mkt klokare o mindre nojjiga tjejerna) kände jag mig lite lugnare. Visade sig att  det var månag hästar som inte var sitt bästa jag just nu! Pälsfällning/sättning på G... Så jag pysslade om min lilla Stjärna och åkte hem! Men bestämde mig för att knidnappa med mig Melina o lilla Noppan för en skitttur i skogen med mig o Shiriz på tisdagen ist för det tömkörningpass som egentligen stod på schemat för tisdagskvällen!

Sagt och gjort, vi trotsade blåsten och begav oss ut i skogen... Det blåste som f-n men det va inget som bekom min lilla Pownie, däremot var det ngt annat som störde tösen min. Hon va inte alls lika underbar som vanligt, och när vi kom hem va hon ordentligt anfådd och andades så där "besvärligt" =S Så det var bara upp med telefonen och ringa bästa tänkbara veterinär Mr Björn Rahm! Men han va inte så orolig som jag var! Men han kommer ut iaf och tar blodprov på henne, hans teori va väl en infektion. Så hon blev ordinerad vila och extra mkt mys o kel

Va uppe hos henne idag innan jobbet och kollade läget, men hon hade fortfarande ingen feber och åt gladeligen sitt hö! Inget fel på allmäntillståndet iaf! Mockade, strödde extra mkt och gjorde lite matgömmer i all halm! Sen fick hon en ordenligt morgonrykt och massa massa kärlek! Hon får nog stå inne på boxvila idag o ta igen sig! Hoppas hon är lite piggare i ögonen tills ikväll, det är nämnligen inte alls bra för Mattes hjärta o nerver att ha en halvkrasslig Pownie i stallet... Ligger nog på delad 1a plats som en av stallets nojjigaste Mattar, men det har ju iofs sina förklaraingar oxå... Är livrädd för att en dag behöva förlora min stora svarta prinsessa.


"Visst finns mirakel...

o för mig är det faktiskt DU!"

 

__________________________

"I'm the beat in your heart,
I'm the moonlight shining down,
I'm the whisper in the wind!
And I'll be there until the end.
Can you feel the love that we share"

Westlife - I'm already there

Av madibasshiraz - 20 mars 2011 20:54


Söndagkväll, igen =S  Har ingen aning om vart denna helgen försvunnit ngnstans... Tyckte precis det var fredag eftermidda! Fast jag ska inte klaga, det har varit en fantastik helg på många sätt och vis!

   Fotograferingen i lördags var rolig, knepigt, men roligt! eLiot var en stjärna och jag gjorde så gott jag kunde =) Det är fasiken mkt svårare än det ser ut =) Men det blev endel fina bilder på oss två iaf!

   Efter fotograferingen hämtade jag Shiras nya dressyrgjord, och till min stora besvikelse var det använd (lortig!) när jag plockade upp den ur kartongen.... Riktigt dålig stil och helt oacceptabelt =( Så nu har Fröken skickat ett argt mail till säljaren. Hoppas de hör av sig omg... är inte alls sugen på att få vänta en vecka eller två till på att den riktigt nya ska komma hem till oss... Vilken följetong det blivit med denna gjord =P Vill ha den NUUU, Shiriz vill inte alls ha sitt lädermonster till gjord längre =(

   Därefter var det läge för att krascha i sängen, behövde en powenap och samla energi inför kvällens Dinner hos Johanna! ...några underbara timmar i sängen blidde det! Älskar helger där det finns tid över för att powernappa! Blev för många timmar denna gången iofs, blev som vanligt stressigt iväg och kom fram till partyt sist av alla =S Typiskt mig! Men det blev en riktigt trevlig kväll hos Johanna, mkt mkt god mat och massa trevligt sällskap =) Nu inväntar vi påsken o nästa trevliga get togheter!!!

   Idag har det varit kalas hos/för pappsen! Alltid lika mysigt att träffas hela familjen, fast i dag saknades farfar. Idag saknades Farfarsgubben extra mkt =(

Shira har vilat hela helgen. Men imorgon kör vi igång igen! Längtar efter att få sitta på min älskade lilla Sessas rygg!!! Nya utmaningar väntar och jag är redo, just bring it on =P

Av madibasshiraz - 17 mars 2011 21:45


Idag fyller älskade lilla Prinsessan 4år! och i över morgon har hon vatt min i 9 månader, fatta 9 månader och hon får mig fortfarande att tappa andan över hur underbar hon är!

   Idag hade vi träninng för Linda! Hon är en fantastisk tränare, peppar en och förklarar saker så t.o.m lilla jag förstår hur det ska göras o kännas! Shira kämpande på kanon fint, stundvis lite trött och "seg" men sen va hon ju relativt ny vaccad oxå!

Linda gav oss massa nya knep och knåp att öva på till nästa träning (om 2 veckor). Men hon avlsutade med att säga att hon tyckte hon var mkt finare och bätte än förra träningen och att vi gör jätte fina framsteg <3 LYCKA, obeskrivlig och total lycka!


   När man har kämpat så länge som jag och Evert gjorde tillsammans, när man har sett sin dröm raseras bit för bit mitt framför ögonen är det svårt att fortsätta hoppas, då är det svårt att fortsätta kämpa... När man blir ledsen av det man älskar mest i hela världen och när man inte längre vill åka till det stället som alltid varit ens favorit plats på hela jorden, dit man alltid rymt när livet varit tufft, då är det svårt att tro att det väntar solsken bakom allt regn =( När veterinären för femtioelfte gången säger att han tyvärr inte kan hjälpa eller rädda ens älskade häst  och när man tillslut tvingas ta förväl och skiljas från sin älskade vän är det svårt att tro att det någonsin ska bli bra igen =(

   Det är nog därför jag är så fruktansvärt tacksam och glad över min älskade Shira... För med henne har jag fått chansen, turen och i henne hittat ett litet miraklet som hjälpt mig att hitta tillbaka till det jag älskar mest, hittat tillbaka tryggheten där jag hör hemma och hjälpt min minnas alla drömmar jag glömt <3 Låter säkert dötramsigt i vissas öron, men för mig är Shira så mkt mer än "bara" en häst! För mig är hon ett litet mirakel! Ett bevis på att om man bara kämpar, står får det man tror på och det som är rätt, kommer det alltid att ordna sig! För mig är hon a dream coming true, för mig är hon rättvisa, för mig är hon så mkt minnen av alla älskade som vi förlorat... hon är så fruktansvärt värdefull för mig!


             


Så JA, jag vet att jag nog är lite mer "besatt"/kär av/i min häst än vad som är normalt... Men hon är mitt allt, hon är min dröm och helt otroligt nog oxå min verklighet! Hon är jag och jag är hon <3 Ingen ska någonsin få ta min Sessa ifrån mig!


Blev en ordentlig kärleksförklaring till min Prinsessa idag!

Så grattis på födelsedagen, mitt hjärta! Du är det bästa jag har!

Ovido - Quiz & Flashcards